Бързи решения за козметични проблеми

Бързи решения за козметични проблеми
Снимка: Thinkstock

Всички искаме да сме красиви, поддържани и спретнати, но не винаги разполагаме с нужното време, което да прекарваме пред огледалото, в изграждане на перфектния външен вид.

Има обаче няколко трика, споделени от Realsimple.com и от нашия личен опит, които биха помогнали да се справяме по-лесно с различни козметични спънки.

Няма по-досадно от това да сте се лакирали и лакът да се размаже.

Има различни продукти като спрей, топ лакове и специални капки, които целят да помогнат на лака да засъхне по-бързо.

Ако обаче нямате такова под ръка, може да ползвате купа с вода и кубчета лед или хладната струя на сешоара.

От друга страна, за да се справите с пожълтяването на нокътната плоча, което може да се дължи на прекалено често лакиране, накиснете ноктите си в топла вода с прясно изцеден лимонов сок.

Когато спортувате и усетите, че лицето ви е червено като домат, заради учестеното дишане и натоварването, може лесно да се справите с този проблем, като положите студена хавлиена кърпа на тила си. Намокрете хавлията с вода, за повече ефикасност.

Ако очите ви да подпухнали, вече ви посъветвахме как да се справите с този проблем. Припомнете си тук, а ние само ще кажем, че студените компреси вършат чудеса.

След кола маска или епилация в домашни условия, задължително нанесете хидратиращ лосион на третираните области и не се къпете в следващите два-три часа. Също така избягвайте обезкосмяването с тези методи в първите дни от месечния ви цикъл, тъй като тогава кожата е много чувствителна и освен, че може да ви боли повече, по-лесно ще се получат червени петна.

Счупеният нокът е нещо, за което жените биха се ядосали, а мъжете няма да обърнат внимание. Всяка дама обаче знае колко е неприятно старателно поддържаната дължина на ноктите ѝ да бъде нарушена от съсипване на маникюра.

Най-лесният начин за временно решение на проблема е да залепите нокътя с помощта на тънката хартия от чаените торбички. Ако нокътят е счупен наполовина, просто изрежете парче с нужната големина и го залепете към плочата с помощта на заздравител. С пиличка оформете краищата, а отгоре лакирайте в съответния цвят.

Когато сте измили косата си и трябва да я изсушите бързо и в същото време да имате обем, най-лесният начин да го постигнете е, като изсушите косата от корените с наведена надолу глава. Все пак, не използвайте най-горещата струя на сешоара, тъй като това може да направи косата да изглежда прекалено суха и сламена.

Ако посребрени косъмчета или корени се подават в косата ви, а вие нямате време да се боядисате, то най-лесният начин да ги направите по-слабо забележими, е като накъдрите или намачкате косата си с пяна. На права коса без обем сивите кичури личат най-много.

Със сигурност ви се е случвало да се събудите и да откриете гънките на възглавницата отпечатани върху лицето си. Най-бързо може да се справите с този проблем като наплискате обилно лицето си с топла вода, а след това, докато е още влажно, нанесете с масажни движения хидратиращ крем или серум.

Поддържайте този масаж за няколко минути. Кожата може да се зачерви, но ще ѝ помогнете по-бързо да се възстанови.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти