Как да предпазим косата си от дъжда

Как да предпазим косата си от дъжда
Снимка: Getty/Guliver

В момента трябваше да се радваме на ароматна и съблазняваща пролет.

Вместо това всеки ден е сякаш по-студен от предишния, а май месец не само е септември, а дори прилича на ноември. Според синоптиците ни чакат още дни на дъжд и мрачно време.

Колкото и да е неприятно това, е факт.

Със сигурност дамите се сблъскват с един доста сериозен проблем, предизвикан от дъждовното време – то е в състояние да съсипе старателно направената ви прическа.

Ето няколко начина как да опазите косата си от дъжда.
Като начало се погрижете за косата си още когато излезете от банята.

Не изсушавайте косъма докрай, а оставете косата леко влажна. Тогава нанесете върху нея стилизиращ продукт и я оформете. Ако я изсушите и оформите с помощта на четка и сешоар, например, тя ще развали формата си и ще бухне в момента, в който си покажете носа навън във влажното време.

Използвайте повече лак за коса със силна фиксация, особено ако много държите да запазите прическата си за по-дълго време.

По принцип да се прекалява със стилизиращите продукти не е препоръчително, но когато навън не спира да вали, може да се прибегне до по-крути мерки.

Сплетете косите си. Ако сте притежателка на дълга коса, спокойно може да я сплетете в рибена кост. Така няма да се притеснявате, че ще се накъдри или бухне.

Друг вариант е да я вържете в стегната опашка и след това да сплетете падащата част в плитка.

И разбира се, не забравяйте никога чадъра си. Вземете си сгъваем такъв и го дръжте в дамската си чанта, докато вече не се вижда нито един облак на хоризонта.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти