Парна баня за лице

Парна баня за лице
Снимка: Thinkstock

Неделята е ден за почивка, спокойствие и зареждане с енергия за предстоящата работа седмица.

Използвайте момента, ако не сте на работа, за да обърнете малко повече внимание на външния си вид и по-конкретно лицето.

През работната седмица със сигурност носите грим, а посещенията при козметичката за почистване не могат да бъдат по-често от веднъж месечно. Затова е нужно да положите грижи в домашни условия за кожата си.

Различните спа центрове предлагат голямо разнообразие на услугата парна баня, но с помощта на няколко съвета от Kozmetikata.com ще ви предложим как да си направите такава у дома.

Основната задача на парната баня е да омекоти кожата, да почисти порите и да предизвика регенерирането на клетките. След прилагането ѝ сме пречистени и подмладени и то не само физически.

Задачата е да постигнем ефекта на парната баня в домашни условия, като процедурата много прилича на тази на инхалациите. За да бъде удоволствието пълно, ще добавим малко екстри.

Като начало са ви необходими:

*съд с вряща вода

*билки (може да ползвате и пликчета чай) - липа, лайка, мащерка, мента или каквото други пожелаете, ограничения няма

*дебела хавлиена кърпа

Сложете билките във врящата вода и ги оставете да поврат на тих огън пет минути. Дръпнете съда от котлона, наведете се над него и покрийте лицето си с хавлиената кърпа.

Преди да започнете процедурата, е нужно кожата да е старателно почистена от грим.

Останете под въздействието на парата 3-4 минути, след което изплакнете лицето си обилно със студена вода. Отново се върнете над парата (може да загреете леко водата ако е започнала да изстива) и останете над нея още няколко минути.

Порите ви вече са широко отворени. Ако желаете да почистите кожата си в дълбочина, не ви съветваме да стискате пъпките и черните точките. Вместо това вземете ½ ч.л. сода и обтрийте добре лицето си. Може да използвате и друг деликатен скраб, който имате под ръка.

В резултат на парната баня за лице вкъщи, кожата ви ще бъде тонизирана и почистена. Завършете с наплискване със студена вода, за да се затворят порите. Подсушете лицето и нанесете хидратиращ крем.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти