Презареждане

Цитрусовите киселини имат очистително и тонизиращо действие
Снимка: Garnier

Кристина Гочева

Обичайно новата година идва с много обещания, които даваме на себе си, но наблюденията от реалността доказват, че рядко ги изпълняваме, оправдавайки отлагането им най-често с липсата на време.

Няма да се почувстваме по-млади, жизнени и енергични, ако само сменим крема за лице, но ситуацията би била съвсем различна, ако не забравяме, че външната красота започва отвътре.

Начинът, по който се храним и оборотите на които живеем оставят също следи по лицата ни, с които козметиката трудно би се справила сама. Подходящата козметична грижа би върнала част от загубения блясъка на кожата ни много по-бързо, ако си дадем сметка за синергията  в организма ни.

Затова след тежкото празнично меню, леката детоксикираща диета идва като спец отряд, който прочиства тялото с хранителен режим (в рамките на 1-3 дни), съставен от плодове и зеленчуци, но не бъркайте процеса на изчистване с диета за отслабване.

Естествено кафето и алкохола също нямат място в тези дни - заменете ги с повече вода със сок от лимон, защото цитрусовите киселини имат очистително и тонизиращо действие.

Точно катов хранителен  режим на кожата, стартиращ с ударната доза витамини на сутрешния фреш, енергизиращия почистващ гел Pure Active Fruit Energy на Garnier започва деня ви с порция "ежедневно почистване", гарнирана с екстракт от грейпфрут, нар и витамин С, която събужда и енергизира кожата още в зенита на деня.

Ритуалът на сутрешното почистване е не по-малко значим за здравето на кожата, от този на вечерното, когато сваляме грима си.

Докато ние спим, кожата ни работи, и за да отстраним излишния себум и предоставим трасе за съставките на последващата дневна грижа, тя се нуждае от почистване, което енергизиращия и събуждащ лосион Daily Energizer Wake-Up Booster на Clarins дава с растителни екстракти от зелено кафе, бял чай и женшен.

Ако търсите био алтернатива в операция "почистване", ще я намерите в уникалните свойства на гъбата конджак - тропическо растение, от което през последните 1500 години в Азия се правят гъби за почистване на лице и тяло.

Възстановяването и подхранването са важни елементи, особено в зимни условия, когато ниските температури подлагат на допълнителен стрес кожата ни. Добре познатите противовъзпалителни и лечебни свойства на меда го превръщат в безценна съставка за кожата още от древни времена.

Друг пчелен продукт – пчелното млечице е заложен в сърцето на възстановяващата лифтинг програма Abeille Royale oт Guerlain, стимулираща заздравяващите процеси на зрялата кожа и концентрирана върху бръчките и загубата на плътност.

Eпидермалното въстановяване  е основна мисия за La Roche-Posay още от 1974 г.  Най-новото попълнение в тази посока има почти вълшебни свойства.

Възстановяващият балсам Cicaplast Baume e продукт с множество показания, подходящ за всяка домашна аптечка, дори за кожни раздразнения при бебета и малки деца.

Очите никога не лъжат, затова и първи издават възрастта. Водени от този принцип лаборатории Vichy създават Liftactiv серум 10 за околоочния контур и подхранване на миглите, чиято формула съдържа рамноза (противостарееща и стягаща активна съставка от растителен произход), хиалуронова киселина, отразяващ светлината екстракт от перли и структурираща, противостарееща грижа за миглите – серамиди.

"Плодовете на младостта" годжи бери (лиций) се използват повече от 6000 години в Китай, Тибет и Индия - за прочистване на организма, млада кожа, подобряване на имунитета,  кръвната циркулация.

Плодът е богат на антиоксиданти и особено на бета каротин и неслучайно AVON залагат на екстрат от химайласко годжи бери в серията Planet Spa Himalayan Goji Berry, която обновява и насища кожата с енергия.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти