Парфюми с аромати на цветя

Парфюми с аромати на цветя
Снимка: Thinkstock

Биляна Божилова

Пролетта ухае на цветя и цъфнали дръвчета, вдъхновява и облагородява.

Любов, радост и наслада се носят от всяко клонче, всеки цвят и всяка тревичка в пролетната градина.

Ароматно вълшебство, уловено от големите парфюмеристи, които създават божествени парфюми, ухаещи на пролетни цветя.

Флоралните композиции винаги са били на почит в парфюмерийната индустрия, особено когато водещите им нотки са от цветната градина на пролетта.

Зюмбюли, фрезии, лалета, рози, жасмин, теменужки, иглики, магнолии и още много ароматни пролетни изкушения от цял свят са готови да омайват, прелъстяват и очароват заедно с вас:

Quatre EDP от Boucheron

Да приветстваме с добре дошъл този невероятен аромат, вдъхновен от едноименната колекция пръстени на една от най-луксозните бижутерски фамилии в света - Boucheron. Връхни цитрусови нотки, жасмин, роза, праскова, ябълка и дива ягода в сърцевината и неповторима основа от карамел, кашмеран, ванилия, бял мускус и кедър. Ароматната изненада на пролет 2015, която изисканите дами заслужават.

Miss Dior EDP от Christian Dior

Създаден за елегантни и енергични влюбени жени, Miss Dior пресъздава усещането за игрива любов, което те търсят. Страстната авантюра започва с връхни нотки от италианска мандарина, разцъфва с жасмин абсолют в сърцевинните нотки и завършва с индонезийско пачули в основата.

Le Jardin De Monsieur Li EDT от Hermes

Великият парфюмерист на Hermes – Жан-Клод Елена продължава традицията да черпи вдъхновение от градините на Земята за парфюмите, които създава за прочутата френска марка. Le Jardin De Monsieur Li е въображаема градина, символ на всички незабравими градини, които посещава Жан-Клод по време на пътуването си до Китай. „Помня аромата на басейните, на жасмина, на влажните камъни, на сливовите дръвчета, на кумкуата и на гигантския бамбук. Храстите на сечуанския пипер бяха трънливи като рози и листата им излъчваха лимонов аромат. Остана само да композирам нова градина, която да съдържа всички останали.“, категоричен е парфюмеристът.

Aqva Divina EDT от Bvlgari

Запленен от красотата на Венера, пресъздадена от Ботичели, днес Bvlgari предлага обонятелна версия на този архетип на женствеността. От аромата до флакона, Aqva Divina е въплъщение на ненадмината красота и блясък. Ослепителна вълна от свежест във връхните нотки – бергамот взривява като морски бриз, а розов джинджифил хвърля своите отражения, пенлив като водата, блестейки под слънцето. Чарът на магнолията изпълва сърцевидната база. Нейната аура свети, а в комбинация със слънчевата дюля ароматът придобива плодова пищност. Базата придава на Aqva Divina сладостно пристрастяване. Кехлибарът гали кожата като вкусен балсам. Еликсир на чиста чувственост, възвисен до божествената текстура на пчелния восък.

Modern Muse Chic EDP от Estee Lauder

Ароматът улавя духа на Modern Muse Chic с искрящ цветно дървесен привкус. Уникален контраст от цветя в съседство със сочни плодове и чувствени дървесни нотки, улавя двойствеността на нейната харизматична личност. Тази иновативна концепция на “двойно впечатление” позволява на жените да се свържат с аромата чрез два контрастиращи аспекта:

Искрящ цветен акорд: тази страна на аромата излъчва подчертана женственост. Жасмин самбак е в центъра – развива се с искрящи цветни нотки на тубероза Fir Abs и Stargazer лилии, подчертани чрез сочна слива и Davana, за да се създаде усещане за живи цветя с отношение.

Абаносово дървесен акорд: нейната креативност и стилова индивидуалност са подчертани чрез въздействаща комбинация от кашмирени дървесни акорди, Agarwood и Labdanum. Наситена бленда от пачули се намира в центъра на абаносово дървесния акорд, придавайки дълбок магнетизъм. Дървесните нотки са подсилени от мускусен велур и мадагаскарска ванилия SFE за пристрастяваща и неустоима чувственост.

Zen Sun за нея и за него EDT от Shiseido EDT

За нея – флорален, плодов, амбров аромат, примесен с нотки на бергамот, манго и черешов цвят. Свеж, сияен, радостен. Вдъхновен от танца на светлина и сянка върху огряни от слънцето екзотични цветя. Кристалните фасети на флакона разкриват сияен, женствен и деликатен цвят.

За него – акватичен, цитрусов, дървесен аромат, примесен с нотки на юзу, мента и дървесина. Директен, свеж и подчертано мъжествен. Вдъхновен от момента, когато дълбокото синьо на океана се превръща в тюркоаз под магичната енергия на дневното слънце.

Paradise Bay за него EDT и за нея EDP от Karl Lagerfeld

И двата аромата, всеки по свой начин, интерпретира музиката на оригиналния дует Karl Lagerfeld. Нов превод на флорално-зеления първи Eau de Parfum, отново дело на „носовете“ Серж Мажулие и Сесил Матон, Paradise Bay for women носи повече плодове в хармонията на оригинала. Личи и ананас добавят искра към кадифената праскова. Смес, която обещава яркост за сърдечните нотки от жасмин, роза и магнолия, обгръщащи нотки на ванилия, мускус и сандалово дърво. Женствен и ярък, новият eau de parfum дава усещане за лек, но чувствен воал.

За него, парфюмеристът Жан-Кристоф Херал избира дървесни папрати, които да заместят ароматичните такива в новия Eau de Toilette. Съживени от бергамота, листата от виолетка (има ги и в първия аромат) намират нова енергия, благодарение на зелена мента и ябълка. Кожата е обгърната от ветивер и кашмеран.

Rêve Enchanté EDP от Van Cleef & Arpels

Разноцветната, въздушна следа на Rêve Enchanté те примамва на магическа утринна разходка из градина, преливаща в хиляди тоналности на зеленото. Във връхните нотки сладка, сочна, току-що откъсната круша прибавя своето ухание към оригиналния Rêve, който Емили Коперман е създала. Уханието на бляскаво нероли, напомнящо за кожа, стоплена от слънцето, и ароматът на кора клементина се разнасят из въображаемата градина. Воден жасмин милва кадифените листенца прасковен цвят в сърцевинните нотки. Момината сълза проявява своята зелена, жизнерадостна естествена страна. Скъпоценният характер на тази композиция е подчертан от избора на благородни материали в базовите нотки. Топлината на скъпоценна дървесина е балансирана от изразения бял амбър. Мускусът се прибавя към този епикурейски акорд, за да запечата мистериозно уханието върху кожата.

Les Delices De Nina EDT от Nina Ricci

Les Delices De Nina от Nina Ricci е флорално-плодово-гурме ухание. Във връхните нотки витае ароматът на лимон и мандарина. Сърцевината очарова с аромата на ягода и карамел. Композицията е завършена от уханието на мускус, пралини и карамел. Флаконът следва дизайна на класическата бутилка – под формата на ябълка.

Repetto Eau Florale EDT от Repetto

Бляскава композиция, която напомня деликатно за първия парфюм на Repetto, като същевременно разказва уникална история за свежест. Този път, розата, която присъства във всичките три парфюма, като основен лайтмотив, се долавя с едва разцъфналото си ухание. Тя е все още пъпка, изпълнена с роса. За да я извадят на преден план, двамата парфюмеристи избират енергизиращия аромат на грейпфрут в комбинация с изненадващата нотка на сливов цвят. В сърдечните нотки розата разцъфва бавно при контакта с букет от виолетки. Върху кожата, пронизващите вибрации на кедър от Вирджиния заменят тъмното пачули, използвано в другите два парфюма. Финално, нотка амбъргри придава чувствен характер на аромата. Истинска вихрушка от усещания, като балетни пачки, въртящи се на сцената.

Elie Saab Le Parfum

Цветно, слънчево и плодово, това ново ароматно творение е изпълнено с чувственост и каприз, рафинирано с неустоима елегантност.

Във връхните нотки: апетитен блясък

Смокинята е трансформирана в копринен акорд, улавящ мекотата на плода и разкриващ неговата изключителност. Неговата сочност е подсилена от прекрасното есенциално масло от мандарина, разпръскващо възхитителен аромат.  Сладостта на тези нотки осигурява перфектното въведение в портокаловия цвят, ароматът-икона на колекцията Elie Saab Le Parfum.

В средните нотки: цялата „аура” на колекцията Elie Saab

Фасетиран като скъпоценен камък, портокаловият цвят блести като листенца с роса, стоплени от слънцето. Великолепието на белия жасмин прибавя колорит, докато съблазнителното цвете Франджипани излъчва екзотичния си аромат и внася живот в новата композиция с блестящата си чувственост.

В основните нотки: пристрастяване

Изострена като носа на яхта, ароматната диря изплува от пристрастяващите амброви акорди, подправени от изтънчеността на кедъра. Лъчезарен като слънчев лъч, той разкрива сладката деликатност на аромата.

Jasmin Rouge EDP от Tom Ford

Tom Ford Jasmin Rouge е чувствен, наситен и цветен, представен в тъмночервена бутилка. Двете направени по поръчка съставки в него са жасмин самбак абсолют от чашелистчета и есенция от градински чай, които са съчетани по безпрецедентен начин. Заедно те създават аромат, който е хедонистичен и съблазнителен. Тази композиция е подсилена с помощта на класически, екзотични съставки като индийски джинджифил, кардамон, канела и цветя като иланг иланг, италианска метла и нероли. Накрая, акорди на смола, амбър и дърво са обгърнати от комбинацията между ванилия и кожа, за да придадат чувственост на аромата. Jasmin Rouge е дързък като червени устни и тъмни, опушени очи.

J`Aime Les Fleurs EDT от La Perla

La Perla J'Aime Les Fleurs е цветен аромат със свежи нотки на виолетки. Връхните нотки включват виолетови листа, фрезия, грейпфрут и бергамот, в сърцето на аромата се добавят ароматите на божур и глог, заедно с праскова, като базовите нотки са обогатени със сандалово дърво, кехлибар и мускус.

212 VIP Club Edition EDT от Carolina Herrera

212 VIP Club Edition е дамски парфюм от Carolina Herrera, лансиран през 2015 година. Във връхните нотки витае ароматът на цитруси и сорбе от касис. Сърцевината очарова с аромата на жасмин и венчелистчета жасмин. Композицията е завършена от уханието на пачули и бял мускус.

Nuxe Prodigieux le parfum

Изумителен, чувствен и пристрастяващ, с ухание на бергамот, мандарина и портокалов цвят, новото ароматно изкушение на Nuxe искри с кадифен цветен букет от роза, гардения и магнолия. Основата на парфюма ще провокира романтичен танц на сетивата ви между кокосово мляко и ванилия. Основавайки се на удивителната природна концепция на Nuxe, Prodigieux le parfum е създаден под формата на натурален спрей.

Fantasy Forever EDT от Sergio Tacchini

Fantasy Forever е пъстър и весел флорален, дървесно-плодов аромат. Композицията му се разкрива с пенлив бергамот, сладки боровинки и омагьосващо ухание от дива роза, допълнени в сърцето с нежен жасмин, сандалово дърво и бял кедър, поставени върху брашнеста база, изградена от кристален мъх, мускус и ванилия.

Виж още:

Дизайнерски парфюми

Парфюми на всички времена

Парфюмът – най-желаният подарък

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти