Дизайнерски парфюми

Дизайнерски парфюми
Снимка: Thinkstock

Биляна Божилова

Какво е общото между модата и парфюмерията? Изразяването на усещания, емоции и послания чрез красиви дрехи, аксесоари и аромати. Неслучайно най-успешните парфюми на всички времена са създадени от големите модни къщи и великите модни дизайнери.

Chanel, Dior, Jean Paul Gaultier, Kenzo, Lanvin, Fendi… модни къщи, които определят тенденциите в световната мода. Марки, чиито аромати са лидери в парфюмерийната индустрия.

Много често новите парфюми са вдъхновени от стила на последните модни колекции. Или както обича да казва Карл Лагерфелд: "Парфюмът е като мода за носа!"

Великият дизайнер продължава: "Днес модата не е просто да се обличаш. Тя вече е цялостен пакет – не просто аксесоари или очила, но и аромати.

Важно е всяка марка да има емблематичен аромат. Ароматът е също толкова важен, колкото и хубавата дреха."

Нови парфюми и бестселъри на големите модни марки, които си заслужава да притежавате:

Karl Lagerfeld за нея и за него

Подписът на Karl може да се разпознае по настояването му да се използват само висококачествени съставки, цветовете (черно и бяло), елегантността на дизайна, модерността на металните елементи по флаконите, естетично оформеното стъкло и атрактивността на ароматите.

В тон с този стил, Кристин Нажел и Серж Мажулие създават елегантен зелен-флорален аромат за Karl  For Women. Ароматът е плод на контрасти – връхните нотки на свеж лимон и кадифена праскова избухват, преди да преминат в цъфтящи букети от роза, магнолия и плумерия. Ароматът подхожда модерно към традиционната парфюмерия – друга част от почерка на модата на Karl – с добавянето на мускус и силен, тъмен амбър, примесен с дървесни нотки, за базата.

За Karl For Men, парфюмеристът Жан-Кристоф Хер се вдъхновява от ароматната папрат. Непреходен и в същото време ултрамодерен, ароматът съдържа лавандула и мандарина, облагородени от хрупкава ябълка и листа виолетка. Съблазнителен и чувствен, ароматът носи в основата си дървесни/подправъчни нотки – сандалово дърво и амброва смес, които придават на аромата енергичен и елегантен характер.

Coco Noir Extrait от Chanel

Coco Noir Extrait е най-новият дамски парфюм на Chanel – класически, свеж и топъл. Връхни нотки: грейпфрут и бергамот. Сърцевинни нотки: здравец, нарцис, жасмин и роза. Базови нотки: пачули, бобова тонка, бял мускус, ванилия, сандалово дърво. Очаквайте през септември.

Kenzo Jeu d’Amour  за нея и Kenzo Homme Night за него от Kenzo

Kenzo Jeu d’Amour e последният аромат от колекцията на Kenzo Amour за 2014-та година. Връхни нотки: чай, нар и кърваво червена мандарина. Сърдечни нотки: фрезия и тубероза. Базови нотки: мускус.

Kenzo Homme Night е енергизиращ, магнетичен аромат и интригуващ. Първите нотки са леки и живи: кардамон, грейпфрут и кориандър. Следва впечатляващо сърце от здравец и артемизия, които помагат на обезоръжаващото манго. Завършекът е изключително секси и подчертава духовития му характер: зърна тонка, дърво гаяк и ветивер.

Miss Dior Blooming Bouquet от Dior

Това е нежен и деликатен аромат с пасторална милувка. Парфюмът на новата ера, ода за цветята на съвременната жена Dior, която разказва историята на роклите-икона, украсяващи женствения идеал на Christian Dior. Нежен, деликатен и цветен, Miss Dior Blooming Bouquet е самостоятелен подпис, излъчващ се около нотките на божур. Хармонична композиция, която нежно възхвалява есенцията на сицилианска мандарина и роза върху кадифена възглавница от бял мускус в основата.

Jour d’Hermès и Terre d'Hermès

От създаването си, Jour d’Hermès е вестител на зората, и грациозната му искряща аура разкрива женската красота. Букети, клонки, градински цветя и елегантни диви цветя, сутрешни цветя и нощни цветя – те всички образуват този флорален аромат, роден с прецизност и усещане за втора кожа. Jour d’Hermès Absolu не наподобява нито едно цвете – той наподобява много цветя; стотици цветя, събрани толкова близо, че "флорален" се превръща в абстрактна концепция.

Terre d'Hermès - история на алхимия, преживяване чрез чувственото удоволствие от материалите, история за парфюм, който управлява природата и дава на мъжа силата да преобразява нещата – от земя във въздух и после във вода. Радостта на портокал, горчивината на грейпфрут, енергията на пипер, остър и светъл кремък, плътен ветивер, доминиращ кедър и меката сладост на бензое.

Jean Paul Gaultier Classique

Перфектно олицетворение на женствеността, Classique отпразнува съблазняването с екстремна чувственост. Между невинността и страстното удоволствие, желанието и ексклузивната наслада - парфюм на контрастите, който тотално обърква сетивата. Събуждане на сетивата, роза – заедно със звезден анасон, джинджифил и портокалов цвят – водят в сценария като разпръскват радост и нежност. Закачлива свежест, игрива чувственост… някъде между коприната и сатена, ванилията разстила елегантни пудрени нотки върху плътното амброво дърво. Дръзка и изключително желана - розата, ароматна като безкрайно обещание за чисто удоволствие.

Parlez-Moi d'Amour… encore от John Galliano

Имало едно време… един магнетичен,  омайващ и чувствен аромат, който омагьосал принца. Точно това е основното послание на новия аромат, който най-напред гали обонянието ни с връхните  нотки на  мандарина и боровинка. Сърцевината на аромата се разкрива сред романтичен цветен букет от роза, гардения и ирис, а базовите нотки на пачули и сандалово дърво оставят натрапчива и незабравима следа, точно като първата целувка. Parlez-moi d’Amour…encore  е дързък и чувствен аромат, който завинаги пленява избраника на младата принцеса.

Fan di FENDI Leather Essence за нея и Fan di FENDI Assoluto за него

Изключително луксозен и чувствен, Fan di Fendi Leather Essence издига в култ емблематичната за марката кожа, красотата й и майсторската й изработка. В самото начало, есенцията от елеми дава елегантен подправъчен характер на аромат, който така или иначе се отличава. Искрящата мандарина от Сицилия напомня за свежа итатлианска градина и прави аромата вибриращ и жив. В сърцето на Fan di Fendi Leather Essence се крие пищен акорд кожа, който освобождава изтънчен сексапил, докато омагьосващият тамян излезе на преден план, подчертавайки експлозията от чувственост – като релефна кожа, с перлен блясък. Деликатно обгърнатата роза дамаскина разкрива абсолютната си женственост и придава мекота на аромата. В основата, акорд ванилия се смесва с абсолют зърна тонка от Венецуела, за да се получи пристрастяващ ориенталски аромат, допълнен от мускус. 

Fan di FENDI Pour Homme Assoluto e модерен и шик, ориенталски и ароматично-дървесен аромат. Мистериозно и обгръщащо присъствие, уверена и въздействаща чувственост. Още от връхните нотки, интензивността е осезаема. Като комбинация от изтънчени желания, подправъчните аромати на кардамон от Гватемала и розов пипер от о-в Реюнион са топли и ненатрапчиви. Магнетичното дървесно-ароматично сърце се запалва, силно и страстно. Съюзът между сладострастния акорд ветивер и индонезийско пачули се променя от градинския чай. Пристрастяването идва от дълбоката и мъжествена, наситена и омагьосваща база от опопонакс, абсолют от зърна тонка от Венецуела и абсолют от лавдан.

Elie Saab L’Eau Couture

L’Eau Couture е ароматното продължение на колекцията Ready-to-Wear 2014 пролет-лято, в която въздушните материи са леки като листенца и извайват магически фюжън между жената и природата. Улавя екстаза на разцъфналата природа в пролетна градска среда. Ароматът започва с цитрусови връхни нотки. Микс от свежи миризми представя екстремната изтънченост на аромата. Есенция от Бергамот от Калабрия, извлечена внимателно селектирани плодове в началото на беритбата, така че разкошната цветна фасета може да се разгърне изцяло, смесена с магнолия.

Свежите цветни нотки, маркирани от деликатния аромат на роза и лимон, са прелюдия към портокаловия цвят, вече станал емблема на колекцията Elie Saab Le Parfum. Тук портокаловият цвят разкрива неочаквана фасета, вдъхновена от преходния период, когато току-що разцъфналите цветчета излъчват леки бадемови нотки. Като всеки традиционно меден аромат, портокаловият цвят изпълва аромата с поетична магия.

Неговата деликатна цветна свежест, подкрепена от интригуваща трансперантност, е ехо на целунатата от слънцето женственост. Смесени нотки от хрупкав зелен бадем съчетава цветовете с легло от ванилия в основата на аромата. Неустоимо лекото влияние на ванилията разкрива трансперантността на цветните нотки,  които обгръщат в пристрастяваща аура.

Lanvin Me L’Absolu

Да носиш ME L’Absolu е като да се облечеш с цялата елегантност на Lanvin. Тази наситена парфюмна вода придава чувственост на кожата още с първите си нотки. Началото е като ода за радостта да живееш, където зелената свежест на леко стрити листа виолетка се наелектризира от есенцията сочна мандарина, в унисон с плодовото изобилие на абсолют османтус.

Като химн на вечната женственост, средните нотки разгръщат цялата пищност на две луксозни цветя: абсолют от жасмин самбак, който разкрива щипка тайнствено животинско ухание и бляскав божур, разцъфващ с въздушна пълнота. Опиянена от това прелестно ухание, кожата се събужда отново за вибрациите на деликатната шипрова нотка, където дървесната пищност на пачули е омекотена от кадифения нектар на праскова и ухание мускус.

Aigner N°1 Oud

Една от най-желаните и мистични съставки на света, уд (агар), подхранва въображението на ароматните фанатици от хилядолетия. С корени в културите на Близкия Изток, уд вече се харесва на широк кръг ценители. Aigner N°1 Oud е вълнуващо ново лансиране в колекцията Aigner N°1,  която продължава да дава нови определения за лукс, качество и модерност, и да следва ценностите на Aigner N°1.

Aigner N°1 Oud следва растящия интерес към този омагьосващ аромат и му придава съвременна мистериозност. Този аромат е запомнящ се и дързък. Връхните нотки на кориандър, канела и индийско орехче са наситени и впечатляващи, и се преливат в сърце от жасмин, роза, виолетка и щипка карамфил. Плътният финал е отвара от безценен уд, подплатен със силен акорд кожа, кашмеран и шафран.

Narciso Rodriguez for her amber musc

Среднощни светлини и сенки,  наситени и изтънчени, обгръщащи и пищни, eau de parfum absolue for her amber musc е ценен като злато. Интензивни нотки: сърце от мускус, издигнато от агарово дърво и амбър: абсолютния лукс. Съставки и акорди: черно пачули с ориенталски фасети  - ванилия, амбър, кожени нотки - за нежност и чувственост, елегантност и мистерия; агарово дърво акорди - дървесни, опушени, балсамови и медени - за нежна разточителност; кожени акорди за дълбочина, по-кадифено усещане; тамян; портокалов цвят; ванилия - пристрастяваща фасета.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти