Ароматна кройка

Родената в Полша през 1985 г. Аня Рубик е лице на Elie Saab Le Parfum
Снимка: Elie Saab

Кристина Гочева

Премиерата на Elie Saab Le Parfum вече е факт и в България. След 279 пробни версии той предизвика истински фурор още с излизането си и спечели ароматен "Оскар" от поредното издание на "'The 20th Annual Fifi Awards Ceremony“,  в категориите "Най-женствен аромат", "Най- женствен дизайн на флакон" и "Най-добра рекламна кампания".

Първият аромат на ливанския дизайнер оставя върху кожата удоволствието от докосване на нежна и луксозна материя.

Ефирната му, но характерна аура, обгръща тялото в уханен воал от портокалови цветчета, жасмин, пачули, кедрово дърво и медна роза.

Ели Сааб носи рядката дарба да представя женската красота като обект на възхищение още от дете, когато за пръв път ушива рокля за по-малката си сестра от домашните покривки и завеси.

Колекциите на  родения през 1964 г. в Бейрут дизайнер будят възхищение и изненадват модната критика с ново измерение на женствеността, която Сааб дефинира с ювелирен талант и отношение към детайла, по различен, но удивително разпознаваем начин.

Зашеметяващите му рокли с бродирани на ръка елементи носят магическа сила, която сбъдва мечти. Сааб се заиграва с романтичните момичешки мечтания за принцеси, а неговите творения превръщат приказките в реалност. Той е име, за което има място в звездните гардероби на Анджелина Джоли, Джесика Бийл, Кийра Найтли, Гуинет Полтроу, Катрин Зита-Джоунс, Бейонсе, Диане Крюгер, Ева Лонгория, Софи Марсо и неслучайно в модния бранш го наричат "талисманът на звездите".

Вероятно заради факта, че много малко жени могат да си позволят да облекат негови творения, а много от тях мечтаят за този момент, чрез Elie Saab Le Parfum кутюриерът дава на дамите алтернативна възможност да го сторят, носейки негов парфюм.

Уханието бързо се превърна в химн на красота и сияйна женственост и заради "опитния нос" на Франсис Курджиян - един от най-знаковите парфюмеристи на съвремието, който oблича в аромат философията Ели Сааб чрез игра от цветни и дървесни нотки.

Но преди светлините на прожекторите да осветят пътя му, а името му да се превърне в запазена марка на изящната женствена елегантност, Ели Сааб изминава дълъг път от Бейрут до своя първи бутик в Париж на 1, Rond Point des Champs-Elysées.

Когато през 1982 г., само на 18 години, отваря собствена работилница с 12 човека персонал и организира първото си модно ревю в Ливан, Сааб едва ли подозира, че днес завидният му работохолизъм ще представя по пет колекции всяка година (couture, ready-to-wear, и сътрудничеството от 2003 г.с Pronovias, родило най-впечатляващите сватбени рокли).

Освен това, с присъщия му перфекционизъм, той успява да следи всички фази в създаването и скицирането на колекциите от аксесоари и линия мебели.

Повече от колекцията Couture за есента и зимата на 2012/2013 и най-знаковите модели на Ели Сааб, може да видите ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти