Парфюм на хапчета

Парфюм на хапчета
Снимка: netinfo

Хапче за главобол, хапче за кашлица, противозачатъчни хапчета и още цяла плеяда лекарства. А какво ще кажете за парфюм на капсули?

Може да звучи футуристично и безумно, но шепа ентусиасти точно това са решили да направят.

Хапчетата парфюм ще се приемат перорално и целта им е да направят потта приятно ароматна. Те трябва да взаимодействат с метаболизма и да не вредят на организма, когато отделят ароматните молекули. Инспираторът на тази идея е Луси Макрай. Тя работи съвместно с Шереф Манси, специалист по синтетична биология.

Реализирано е и рекламно видео на странната идея. В него моделът е показан със златна пот, която трябва да изобразява действието на самия аромат. Той, разбира се, няма да оцветява наистина потта.

Интересното в целия проект е, че всеки човек мирише по различен начин, заради индивидуалността на организма си. Това означава и че ароматът, приет в капсула, ще се прояви като малко по-различна миризма от базисната.

Козметичният гигант Лореал (L'Oreal) от своя страна е заявил, че до 2015 г. ще пусне на пазара специална слънцезащитна формула, която също ще се приема чрез капсули, както и комплекс за справяне с белите коси, отново под формата на хапчета.

Всичко това означава, че след няколко години козметиката ще изглежда по много по-различен начин, от този, по който ни е позната в момента.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти