Парфюм на хапчета

Парфюм на хапчета
Снимка: sxc.hu

Хапче за главобол, хапче за кашлица, противозачатъчни хапчета и още цяла плеяда лекарства. А какво ще кажете за парфюм на капсули?

Може да звучи футуристично и безумно, но шепа ентусиасти точно това са решили да направят.

Хапчетата парфюм ще се приемат перорално и целта им е да направят потта приятно ароматна. Те трябва да взаимодействат с метаболизма и да не вредят на организма, когато отделят ароматните молекули. Инспираторът на тази идея е Луси Макрай. Тя работи съвместно с Шереф Манси, специалист по синтетична биология.

Реализирано е и рекламно видео на странната идея. В него моделът е показан със златна пот, която трябва да изобразява действието на самия аромат. Той, разбира се, няма да оцветява наистина потта.

Интересното в целия проект е, че всеки човек мирише по различен начин, заради индивидуалността на организма си. Това означава и че ароматът, приет в капсула, ще се прояви като малко по-различна миризма от базисната.

Козметичният гигант Лореал (L'Oreal) от своя страна е заявил, че до 2015 г. ще пусне на пазара специална слънцезащитна формула, която също ще се приема чрез капсули, както и комплекс за справяне с белите коси, отново под формата на хапчета.

Всичко това означава, че след няколко години козметиката ще изглежда по много по-различен начин, от този, по който ни е позната в момента.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент