Октомврийската градска мода през погледа на Edna

Какво видя Edna.bg из улиците на столицата
Снимка: Георги Димитров /Нетинфо/

От този октомври Edna стартира нова рубрика, в която ще ви разказваме и показваме онази мода, вълнуваща безброй модни блогъри, а големите дизайнери постоянно черпят от нейното неизчерпаемо многообразие при създаването на новите си колекции.

Да, в градската мода няма правила, всичко е носимо – стига да ни хареса, а тенденциите ги задава всеки един от нас.

Затова ни стана доста любопитно да се слеем с потока от бързащи хора на столицата и да заснемем няколко десетки души на едни от най-оживените софийски улици.

Модните ни сетивата се изостриха силно в търсене на подходящи личности, които без притеснение и предразсъдъци да се съгласят да станат първите лица на новата ни рубрика.

Принципът, на който сме подбирали кой да застане пред обектива на фотографа ни, е съвсем елементарен - искаме да видим усмихнати лица и добре подбран тоалет. Това в никакъв случай не означава, че търсим само маркови дрехи и официално облечени дами!

Стремим се да покажем лицето на жената в ежедневието ѝ - когато бърза за работа, излязла е в обедна почивка или е на разходка в компанията на своя приятелка, кучето или детето си, и въпреки това изглежда женствена и стилна.

Срещнахме по-класически и скъпо облечени дами и такива с небрежен стил и дънкови панталони за един лев, но по-важното е, че всички те се открояваха със свой индивидуален моден характер, който най-точно изразява светоусещането им.

И накрая стигнахме до едно заключение - няма значение какъв е етикетът на дрехите или аксесоарите, дали носите грим или не, важното е вътрешното ви естетическо чувство и как сте съчетали различните части на тоалета си.

Определено сме доволни от пилотните си модни находки - не просто, защото харесахме доста смели, комбинативни откъм цветови композиции и адекватно изглеждащи жени и мъже, а защото усетихме чист позитивизъм и непредубеденост в тяхното излъчване.

Най-добре обаче ще визуализираме казаното дотук, като се пренесем в галерията ни от снимки, запечатала многото лица на октомврийската градска жена.

P.S.
Oчаквайте нашата следваща доза градска мода през ноември, пък току-виж сме увековечили и някоя от вас по улиците на София :)

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент