Пролетните колекции грим превръщат лицето в гурме изкушение

YSL виждат жената с блестящи захарни очи, апетитни скули и лъчиста усмивка
Снимка: YSL

Кристина Гочева

Докато се борим със зимата в градска среда и всички неприятни усещания, които я съпътстват, световната премиера на пролетните грим колекции, вече е факт!

Ако сте уморени от графичната сезонна скука, в кухнята на "Ланком" (Lancome) и "Ив Сен Лоран" (Yves Saint Laurent) вече са сервирани най-съблазнителните цветни блюда.

Пролетта настъпи смело с колекциите "Градината на насладите" (Roseraie Des Delices) и "Бонбонено лице" (Candy Face).

Креативните директори на "Ланком" Аарон Де Мей и на "Ив Сен Лоран" Лойд Саймъндс, събраха изумително изобилие от цветове и го превърнаха в такава наслада за сетивата, сравнима само с истинско гурме преживяване от изкушението при попадане във френска сладкарница. Онзи момент на вакуум във времето, в който само гледаш и не знаеш към какво точно да посегнеш, защото се губиш в избора на цялото това удоволствие.

Подобно беше и усещането, когато се докоснах до текстурите и усетих ароматите на продуктите от двете колекции. Пролетни плодове, френски макарони, плодови желета, тарталети, захарни бонбони. Множество изкусителни лакомства, излязли изпод ръцете на изкусни майстори сладкари се бяха настанили в кутийките за грим.

В първия момент човек се страхува да посегне, защото е тотално объркан от яркостта на цветното великолепие.

Едно от любимите места на съпругата на основателя на "Ланком" - Арман Петижан, била розовата градина създанена от него. Розата не случайно е емблема на марката, а през пролетта на 2012 Аарон Де Мей разкрива тайната на съвършения розов тен с руж "La Roseraie".

Прозрачните акварели, уловили светлината на пролетта в "Ланком" се трансформират при "Ив Сен Лоран" в свежи цветове, топящи се текстури и прозрачни грим ефекти. Звездната палитра на колекцията Vinyl Candy Palette с цвят и нюанси от касис до червено грозде е вдъхновена от кутия със захаросани бонбони, а глос-червилото Volupte Sheer Candy ще ви спечели завинаги с вкус на узряло манго и ярък сорбе блясък.

Накрая искам да ви дам личната си препоръка: не подхождайте с предразсъдък и не се стряскайте от яркостта на цветовете или нетрадиционните пастелни тонове.

Задължително изпробвайте върху лицето си продуктите, за да се уверите в нежността на текстурите, които се стопяват като сладкиш и остават след себе си само като прозрачен нежен воал, който озарява лицето.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти