Новите правила в миенето на косата

Новите правила в миенето на косата
Снимка: ThinkStock

Всички ние, години наред, сме си миели косата грешно.

Само това ни остава да си помислим след всички нови техники за поддържане на хигиената на косата, които се появяват лавинообразно в блоговете и женските издания.

Ако ги погледнем обективно, те звучат съвсем логично. Спестяват усилия, време, ресурси и шампоан, а резултатът е не по-лош, а напротив – по-добър за косата.

Според новите тенденции в миенето на косата, трябва да спазвате тези пет правила, ако искате да се радвате на красива и блестяща коса:

1) Разредете измиванията на косата

Колкото по-често миете косата си, толкова по-лошо става. Ежедневното миене е направо забранено.

Ако косата ви е много тънка и има нужда от измиване на всеки два дни, за да изглежда добре, можете да приложите следния трик – редувате шампоан и балсам.

Единият път измивате с шампоан. При следващия път (два дни след измиването с шампоан), изплаквате косата с вода и й слагате само балсам.

Така я освежавате, без да отмивате защитния горен слой на косъма. Пробвайте, резултатът е наистина забележителен – копринена коса без страничните ефекти на шампоана.

2) Мийте се с по-хладка вода

Много вероятно е да миете косата си прекалено гореща вода, особено през зимата. Това оставя фоликулите отворени и податливи на изсъхване и начупване.

За да предотвратите това, мийте косата си с хладка вода. Разбира се, не е нужно да настивате в името на красотата, просто нека не е гореща.

Ако сте смели, облейте косата си със студена вода точно преди да излезете от банята, това ви гарантира блясък.

3) По-малко шампоан

Подведени от рекламите, в които шампоанът се лее на потоци от бутилката и пълни шепата на героинята във видеото, правим същото и в реалния живот – използваме прекалено много шампоан.

Нужно ни е количество колкото орех, за да измием косата добре. Втривате в корените, масажирате, с малко вода разреждате, за да покриете косъма по цялата дължина и отмивате.

Няма защо да приличаме на сметанова торта всеки път, когато си мием главата.

Имайте предвид също, че ако използвате шампоани без сулфати (което горещо ви препоръчваме), няма да получите обилна пяна така или иначе.

И другият плюс на по-малкото шампоан: тъй като ще бъдете много по-иконoмични в ползването на козметика, можете да си позволите и по-скъп шампоан, защото ще го използвате по-дълго време.

А качеството в козметиката е решаващо за крайния резултат.

4) Редувайте марките шампоан.

След като сте използвали една опаковка от даден шампоан, изберете си нов.

Така ще се радвате на различния ефект на различните шампоани и косата ще е по-жива и блестяща.

5) Заменете балсама с маска за коса.

Тя съдържа много повече подхранващи и защитаващи цвета на косата качества от балсама.

И с нея не прекалявайте с количеството. Най-добре е да прочетете внимателно етикета преди употреба.

А след като измиете косата си по "правилния" начин, не ви остава нищо друго, освен да ѝ подарите една бърза, но стилна прическа. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти