Нова ера в козметичната индустрия

Нова ера в козметичната индустрия
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Всяка жена, като чуе за почистване на лице, асоциативно се сеща за напарване на кожата и ръчно изстискване на пъпки и черни точки. Тази процедура, практикувана в почти всяко едно козметично студио у нас от години насам, е свързана с доста болка, сериозно зачервяване на лицето, а и не особено задоволителни резултати.

Дерматолозите ще ви кажат, че акнето се причинява от бактерии, че е заболяване, което има нужда да бъде лекувано сериозно, последователно и отговорно.

Аз самата съм преминала възрастта на пубертетските пъпки, но все още страдам от запушени пори, пъпчици и най-вече – черни точки. Тествала съм какви ли не методи – от добре изпитаните рецепти от тефтера на баба, през различни купешки козметични продукти до консултации с дерматолог, приемане на лекарства, антибиотици за мазане и други.

Нищо обаче не можеше да ми даде ефектът, който търся, а именно – чисти пори, сияйна кожа и спокойствието да изляза от вкъщи без фон дьо тен или пудра, за да крия несъвършенствата.

Колкото повече години минават, толкова повече кожата губи еластичността и нивата на колаген, което води до различни промени, най-често изразени в повяхване и отпускане на епидермиса и поява на бръчки.

И така, в един момент се оказва, че освен с пъпки и черни точки, трябва да се борим и с бръчки.

За да се справим с тези проблеми, можем да продължим да се подлагаме на добре познатите козметични процедури от младостта на майките ни (и да стискаме зъби от болка при почистването на кожата) или да надникнем към новата ера в грижата за кожата, а именно апаратa HydrаFacial (Хидрофейшъл).

Името звучи малко сложно, но апаратът и самите процедури, които осигурява, са крайно опростени.

Убедих се, че за 20 минути лицето може да бъде почистено от пъпки, комедони и черни точки, без след това да е зачервено, да боли и да има нужда от няколко часа за възстановяване.

Звучи наистина прекалено нереалистично, но техниката HydrаFacial е разработена така, че да предлага точно това.

Накратко - HydrаFacial е система, която комбинира в себе си ексфолиация (без абразивни частици), мултифункционални серуми и контролиран вакуум. С помощта на различни по вид накрайници (дюзи) се осъществява технологията "Вортекс". Тя може да бъде обяснена като завихряне (представете си малко торнадо) на течност и въздух с помощта на вакуум. Така именно мръсотията се изсмуква напълно безболезнено от пората и тя остава чиста.

Звучи малко сложно, но реално, когато се оставите в ръцете на специалиста, работещ с апарата HydrаFacial, няма да усетите нищо по-различно от допир по лицето с въпросните дюзи и серумите, с които се третира кожата.

След процедурата за почистване забелязах как черните ми точки (разположението на които знам наизуст) бяха значително намалели, голяма част от пъпките и неравностите по кожата (дължащи се на дълбоко запушени пори) изгладени. Самият епидермис бе успокоен и добре хидратиран, не усещах нито щипене, нито имах зачервявания, както след други почистващи процедури.

Тръгнах си от студиото спокойна и уверена, че кожата ми изглежда добре без фон дьо тен или пудра.

За HydrаFacial може да се каже още, че е любимата процедура на звезди като Парис Хилтън и Наоми Уотс, но може би по-важното е, че е позната и обичана терапия в 80 страни, апаратът е обявен за Най-добър в терапията за лице за 2011 в САЩ и че най-сетне го има вече и у нас – в козметичен салон "Нирвана".

Освен за почистване на лице обаче, HydrаFacial може да се прилага и при заличаване на бръчки, пигментни петна и слънчеви изгаряния.

Всичко останало, което ви интересува, можете да откриете тук или да попитате специалистите в студио "Нирвана", които с охота ще ви отговорят на всички въпрос.

Една от вас ще има уникалния шанс да се увери сама във всичко написано, като спечели специална процедура с HydrаFacial!

Нужно е единствено да зададете въпрос относно грижата за кожата до козметика и специалист по грижата за кожата Валерия Цимбал като коментар под статията.

За да оставите коментар, е нужно да имате регистрация в Edna. Ако все още нямате такава, можете да си направите такава ТУК! Коментарите ще бъдат предварително проверени от модератор, а неуместни, обидни и нецензурни изказвания ще бъдат изтрити!

Валерия Цимбал ще отговори на всички въпроси, а на 3 декември 2013 на случаен принцип ще бъде изтеглен един потребител, който ще може да се увери, че HydrаFacial наистина е началото на нова ера в качествената грижа за лицето.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти