Нефритен масажор – какво е и защо всички трябва да имаме по един такъв (особено след 35)

нефитен масажо
Снимка: Thinkstock

Това е любимият уред на козметичните специалисти – масажор с нефрит, който прави чудеса с кожата. Ако все още никой не ви е говорил за него, сега ще научите всичко най-важно – защо е полезен за кожата, как се ползва и за какво да внимавате.

Масажорът с нефрит не е новост за китайките, които го използват от години, за да запазят младежкото излъчване на лицето си. Сега този инструмент се връща победоносно, ето защо.

Защо нефрит

Според китайската традиция, нефритът отблъсква лошите енергии и привлича късмета. Действа отпускащо и символизира безсмъртието.

Благодарение на масажа с нефритен ролер се подобрява дренажа на лицето. Обикновено масажорът е с два различни по големина камъка от двете страни, за да третирате по-широките и по-фините участъци на лицето.

По-големият камък е за челото и линията на челюстта, а малкия камък – за околоочния контур и линиите около устните. Нефритеният масажор стимулира кръвообращението и лимфния поток, като по птози начин възвръща плътността на кожата Търкалящото се по лицето камъче изглажда бръчките, премахва подпухването под очите и намалява тъмните кръгове.

Но не си мислете, че е инструмент, предназначен само за жените над 30. Момичетата под тази възраст могат да се възползват от свойствата на нефрита да затваря порите и да облекчава несъвършенствата.

нефитен масажо
Снимка: Thinkstock

Как се използва?

За оптимален резултат се препоръчва комбинацията на масаж и подходящ крем за лице, два пъти дневно. Сутрин това ще ви помогне да премахнете подпухналия си вид, а вечер  ще отпусне измореното лице. Започнете с масаж на зоната под очите, после и по цялото лице, като движенията са от долу нагоре и от вътре навън.

След всеки масаж е нужно да почиствате масажор с леко влажна микрофибърна кърпичка. На практика този уред е вечен, стига да не го изпуснете и камъкът да се счупи.

нефитен масажо
Снимка: Thinkstock

Защо толкова се харесва на жените?

Защото е безболезнен и приятен начин да се погрижим за лицето си, без значение какъв тип е кожата. Усещането е като за много луксозна процедура, но в удобството на дома. Разбира се, чудеса не бива да очаквате от първия път, бъдете постоянни поне месец и едва тогава ще видите благотворните резултати на нефритения масажор.

Тези 4 навика неусетно ви причиняват бръчки

 

Още тайни за хубава кожа

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти