Създадено за Lilly Drogerie

Най-важното за слънцезащитата + няколко продукта на супер цена

Най-важното за слънцезащитата + няколко продукта на супер цена
Снимка: iStock/Getty Images

Лятото, морето, слънцезащитата – три думи, които си вървят ръка за ръка. И, докато лятото вече си е тук, а морето ви очаква, със слънцезащитата нещата не стоят така лесно. Отстрани това си е като наука, която от толкова много информация може да ви обърка или стресира.

Задавали ли сте си въпроса какво означава точно SPF? Каква е разликата между UVA и UVB лъчите? Защо изобщо ни е нужна слънцезащита и кой фактор да изберем? На тези и други въпроси ще ви отговорим на драго сърце и ще ви заведем до любимата ни Lilly Drogerie, за да се запасим с всичко, което да вземем с нас на лятната почивка, а и в градски условия.

Колкото по-висок е факторът на слънцезащитата – толкова по-добре. Всъщност номерът на фактора обозначава не толкова как предпазва, а колко предпазва. Тоест, взимайки си продукт с 50-ти фактор не означава, че няма да хванете тен, а че той ви предпазва за по-дълго време. Например – ако кожата ви изгаря средно след 5 минути на слънце, с фактор 15 ще изгори след 15 пъти повече време, т.е. след 75 минути. Това е груба оценка, която зависи от типа кожа, интензивността на слънчевата светлина и количеството използван слънцезащитен крем. Слънцезащитни продукти с SPF най-малко 30 блокират 97% от слънчевите лъчи.

VELNEA Слънцезащитен крем за лице SPF 50+

а
Снимка: iStock/Getty Images

Кожата на лицето е много чувствителна и задължително трябва да използвате 50-ти фактор и то не само на плажа, а и в градски условия всеки ден.

Този слънцезащитен крем е с SPF 50+ и предпазва лицето от вредното въздействие на UVA и UVB лъчите и преждевременното стареене на кожата.

UV радиацията от слънцето включва два вида вредни лъчи. Ултравиолетовите А (UVA) лъчи причиняват преждевременно стареене на кожата – например, появата на бръчки. Ултравиолетовите B (UVB) лъчи са най-опасни, защото те причиняват слънчеви изгаряния. Прекомерното излагане на двата вида лъчи може да причини дори рак на кожата. Слънцезащитните продукти, обозначени като „широкоспектърни“, помагат за защита срещу ефектите и на UVA, и на UVB лъчите.

VELNEA SUN CARE Прозрачен слънцезащитен спрей SPF 50

а
Снимка: iStock/Getty Images

Прозрачният слънцезащитен спрей, освен широкоспектърен, се абсорбира бързо в кожата и е изключително лесен за употреба. Идеален е за почитателите на спрейовете, които не обичат да прекарват дълго време в прилагаме на слънцезащитни продукти и не им се чака, докато попие. Задължително подновявайте употребата на спрея на два часа, а ако влизате във водата – нанасяйте дори през един час.

Слънцезащитата почти никога не е достатъчна, особено ако я прилагате по правилния начин, така че е хубаво добре да се запасите с продукти в голям размер, които да са подходящи за цялото семейство.

Ето защо ви препоръчваме: VELNEA Слънцезащитен крем SPF 30, 400 ml

а
Снимка: iStock/Getty Images

Този крем също е широкоспектърен и предпазва от вредното въздействие на UVA и UVB лъчите и е подходящ за цялото семейство.  Специалната му формула е със слънчеви филтри за висока степен на защита на кожата по време на излагане на слънце.

Тези и други продукти на VELNEA ще откриете в над 100 магазина Лили Дрогерие – винаги практични, разнообразни и на страхотни цени!  И не забравяйте – освен със слънцезащитата, лятото си отива с широки усмивки и супер приключения. Веселете се на воля и не позволявайте нищо да помрачи доброто ви настроение. Особено пък слънчево изгаряне.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти