Мъжете наистина ги предпочитали блондинки

Мъжете наистина ги предпочитали блондинки
Снимка: Thinkstock

Мъжете наистина предпочитат блондинки, показва изследване на сайта за запознанства Twoo.com.

То установило, че с 3% по-вероятно е мъжете да изберат блондинка за партньорка в живота, но пък 27% от представителите на силния пол предпочитат закръглени жени.

Само 2% от анкетираните мъже заявили, че биха се спрели на дама с размерите на супермодел.

Както мъжете, така и жените биха избрали красиво лице пред страхотно тяло, когато си търсят партньор, сочи още изследването.

Най-важните черти са красивите очи и закачливата усмивка, твърдят експерти. Около 22% от мъжете търсят жена с красиви очи, а 20% не могат да устоят на момиче с хубава усмивка.

Само 8% от представителите на силния пол посочили хубавите задни части като най-важна черта, а 7% заявили, че красивият бюст е задължително условие, за да се влюбят.

Подобно на мъжете, 25% от представителките на нежния пол заявили, че искат партньор с красиви очи, а 22% не можели да устоят на секси усмивка. Само 2% от дамите търсят партньор с големи мускули.

"Обществото създаде това противопоставяне между блондинки и брюнетки. Много повече блондинки, отколкото брюнетки се появяват по телевизията и кино екраните, така че е предопределено да ги намираме за по-привлекателни. Колкото повече виждаме нещо в ежедневието ни, толкова повече то ни харесва", казва психологът от "Лондон Метрополитън Юнивърсити" д-р Саймън Мур.

Резултатите относно типа тяло показват, че мъжете смятат супермоделския вид на Кейт Мос за нереалистичен.

"Хората са доста големи реалисти като цяло. Мъжете знаят, че супермоделите вършат работа и да са слаби е част от нея, те не са представителни за повечето жени.

Подсъзнателно ние също така гледаме съотношението между бедрата и талията на жените, което показва доколко са способни да износят дете и ги оценяваме по това", допълва психологът.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти