Мъжете ги харесват естествени

Мъжете ги харесват естествени
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Защо жените ползват грим? Единственият отговор е – за да бъдат по-привлекателни!

Без значение дали директно целят мъжко внимание или го правят, за да се почувстват по-уверени в себе си (като така отново ще привлекат одобрителните погледи на господата).

Истината е, че гримът (използван правилно) може да бъде много полезен – да скрие несъвършенствата, да подчертае хубавите черти.

Писахме ви вече за грешките в гримирането, за които да се замислите дали не допускате.

Днес обаче решихме да ви споделим нещо друго, а именно – колкото по-малко грим, толкова по-добре!

Според ново прочуване, направено от „The Quarterly Journal of Experimental Psychology“, мъжете, че дори и жените, харесват по-слабо гримирани лица.

Те изглеждат по-естествено, приятно и лъчезарно, и противно на всеобщото мнение, наложено ни от различни реклами и модни компании, една жена ще се хареса на мъжете, ако има колкото се може по-малко грим по лицето си.

В направеното изследване са били показвани на участниците снимки на модели със и без грим.

Обобщените резултати показали, че мъжете харесвали повече жените с по-малко промени по лицето, а на жените им допадали моделите, които имат грим по себе си, но не прекалено много или агресивно.

Колкото по-естествено изглежда едно лице, толкова повече то се приема за красиво, отколкото ако има червило или сенки в ярък и неестествен цвят.

Всичко това не е особено учудващо като резултат, но задава въпроса защо продължават повечето модни сесии да се снимат с тежко гримирани модели, след като явно това не се харесва от противоположния, че и от собствения пол?

Кому са нужни дългите изкуствени мигли, след като се вижда, че не са естествени, а залепени? И кой ли мъж ще хареса женско лице, което дава вид, че ако се прокара пръст по него, ще се събере дебел слой грим и ще остане следа?

Работата е в това, че много жени се стараят, осъзнато или не, да приличат на моделите, които виждат по списания, видео клипове и рекламни кампании на модни марки.

Те забравят, че това са визии изградени с конкретна цел, а именно – да изглеждат по-различно от ежедневното, по-необикновено и ексцентрично, за да привлекат внимание.

Малко са компаниите като Vicotria's Secret, които държат моделите им да изглеждат съвсем естествено, без никакъв силен грим.

Vicotria's Secret обаче са обвинявани в други неща, а именно че не предоставят реалистична представа за женското тяло, а бельото им е рекламирано от прекалено слаби и „пипнати“ на Фотошоп модели.

Истината е, че с нищо не трябва да се прекалява.

Нито с това една жена да ходи с неоскубани вежди, тъмни кръгове под очите и/или пъпки по лицето, както и да се покрива с няколко пласта фон дьо тен като блажна боя, дебел руж, тежко червило и т.н.

Гримът трябва да помага на визията, не да ѝ пречи, а водещото правило да е – не се гримирайте с всичко, каквото имате в козметичния несесер.

Ползвайте само най-необходимото – спирала за мигли, балсам за устни, малко руж, пудра или фон дьо тен (ако природата ви е дарила с чиста и хубава кожа, то няма смисъл дори и от това).

Привличайте мъжете с усмивка, чар и ум, а не с маска от козметика smiley

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти