Модна къща "Ив Сен Лоран" с ново име

Ново лице за една епоха в модата
Снимка: Getty/Guliver

Творческият директор на френската модна къща "Ив Сен Лоран" ("Yves Saint Laurent"), Хеди Слиман, е решил да промени името на иконичния бранд, който вече ще се казва "Сен Лоран Париж" ("Saint Laurent Paris").

Според него тази стъпка била необходима, за да даде на марката по-модерно звучене и визия. Слиман разкрива, че основното вдъхновение за промяната e било продиктувано от всекидневната линия "Saint Laurent Rive Gauche", която е лансирана през 1966 г. и за тогава е била абсолютен символ на "съвременността и свободата".

Всъщност подобни наименования не са новост в модния свят. Повечето големи брандове като "Версаче", "Армани", "Гучи", "Шанел", "Прада" и др. носят само фамилията на основателите си.

На този етап обаче логото на марката с инициали "YSL" ще бъде запазено.

Слиман, който работи и по нова концепция за магазините на модната къща, ще покаже дебютната си колекция дамско облекло за "Ив Сен Лоран" в рамките на Седмицата на модата в Париж (за сезон пролет/лято 2013 г.) през септември. Малко преди това се очаква и официалното представяне на промененото име на бранда, основан в началото на 60-те години на миналия век.

* Хеди Слиман е роден през 1968 г. в Париж и е от италиано-тунизийски произход. Между 1998 и 2000 г. се изявява като дизайнер на мъжките колекции за "Ив Сен Лоран", а от 2000 до 2007 г. е творчески директор на линията за мъже на "Кристиан Диор" – "Dior Homme". През март 2012 г. Слиман бе назначен за главен творчески директор на модна къща "Ив Сен Лоран", заемайки мястото на италианеца Стефано Пилати, който оглавяваше същия пост в периода 2004-февруари 2012 г.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти