Модерните аромати на 2016-а

Модерните аромати на 2016-а
Снимка: Thinkstock

Биляна Божилова

Свежи, цветни аромати през пролетно-летния сезон и дълбоки, мускусни ухания за есенно-зимния повеляват традициите в парфюмерията.

Въображението на креативните парфюмеристи обаче надхвърля ароматните навици и модните тенденции. Повечето парфюмерийни къщи и големите марки ни изненадват с уханни вълшебства с уникален микс от съставки, които печелят не само сетивата, но и сърцата ни.

От провокативното отровно момиче Dior Poison Girl през неугасващата жизненост на динамичната жена на Chanel Chance Eau Vive до вътрешното пътуване до далечни земи на енергичния мъж на Kenzo Homme Eau De Parfum, разходката из ароматното прет-а-порте обещава да е повече от вълнуваща.

Dior Poison Girl – секси, нахален, уверен

Poison Girl е парфюм, в който или се влюбваш, или намразваш. Плодовите въвеждащи нотки на горчив портокал карат устните да преглъщат. Този съживяващ, леко кисел старт, препуска към сладострастната красота на роза и комуникира с уникалната чувствена тонка бийн от Венецуела.

Това апетитно кафяво зърно от ванилия е с обгръщащо очарование, обагрено от щипка горчивина. Ванилията и бадемът са като кашмир в този безпощаден призив за сетивата.

В сладката ѝ закръгленост лежат неочаквани нотки, които дразнят леко и обезпокояват трайно. В допълнение, щипка ванилия се появява в Poison Girl, за да подчертае още по-добре неустоимия чар. В хармония с този нежен капан, нотка от ароматен балсам примамва и успокоява. Накрая основата е облечена в комфортно дървесна и едновременно могъща и млечна чувственост на санталово дърво от Шри Ланка.

В Poison girl лежи богато сърце, в което розата е кралица. Одухотворената и експресивна есенция от роза дамасцена е съчетана с роза абсолю от Грас.

Jeanne Lanvin Scandal – шок, емоция и изненада, с щипка артистизъм

Jeanne Lanvin Scandal е аромат, който изразява една независима, бунтарска и диктуваща модния стил жена.

Плодово-флоралният Jeanne Lanvin Scandal е възхвала на мускусните артикулации на оригиналния парфюм, със скандален плодов туист. Композиран от Ан Флипо, този неустоим аромат разкрива сладки, нежни нотки на кайсия и круша, подчертани от изисканата, освежаваща сочност на портокал.

Изпълнено с поезия и оригиналност, неговото флорално сърце разцъфва в жизнерадостен, деликатен букет от фрезия, кристализиран розов цвят и божур. Свързан с кадифената мекота на мускус, красивата чувственост на сандалово дърво образува несъмнено отличителен подпис, който придава нов блясък на парфюма.

Chanel Chance Eau Vive – приток на енергия

Най-новата линия при ароматите Chance, Chance Eau Vive, е първата интерпретация, създадена от Оливие Полж съвместно с лаборатории Chanel.

Eдно творение, което дава импулс и интензивна енергия, на тези, които са родени под щастлива звезда. Една неугасваща жизненост и динамика.

Chance Eau Vive е концентрация от енергия, която ви връхлита от първата секунда.

Грейпфрут, който присъства още във формулата на Chance, дава лек горчив привкус. Тук обаче е съчетан с червен портокал. Цитрусите моментално придават свеж и енергичен тонус.

Постепенно откриваме жасмина и белия мускус, точно преди да ни обгърне свежият ветивер и кедър-ирисовите нотки, които подчертават искрящия акорд на грейпфрута.

Kenzo Homme Eau de Parfum – вътрешно пътуване до далечни земи

Мъжът Kenzo медитира на брега на безкрайния океан и увлечен от водите на стихията, той започва вътрешно пътуване като достига до далечни земи.

Днес Kenzo Homme Eau de Parfum се разгръща върху базата на Kenzo Homme Eau de Toilette от сандалово дърво и морски нотки. Интензивност и контраст са добавени към оригиналната структура – те придават на аромата по-мъжествен и динамичен характер.

Глътка свежест се разкрива и е подсилена от цитрус, подправки и ароматични нотки на кардамон и мента. Енергични нотки на ветивер и кедър изпълват парфюма със спокойствие, миришещо по-чувствено от ванилената атмосфера.

Missoni Eau de Parfum – женствен, чувствен, очароващ

Аромат, посветен на чувствената, темпераментна жена, чиято женственост наистина се откроява. Интересната жена, която живее в настоящето, извън условностите на обществото и няма предубеждения.

Аромат, в който деликатният жасмин и чувствената махония са прегърнати от завладяващи дървесни нотки, както и зърна тонка. Италиански цитруси завършват хармоничния баланс на аромата, който представлява различните нюанси на женската душа. Като модерна ароматна калиграфия, която е изключително женствена и изящна.

Narciso Rodriguez for her L’absolu – олицетворение на абсолютната женственост с истинска грация

Narciso Rodriguez for her l’absolu е едновременно универсален и персонален. При създаването на for her l’absolu, Narciso Rodriguez се вдъхновява от дълбоката еволюция и двойнственост на модерната женственост. Целта е да улови по-могъща наситеност, без тя да е съкрушителна.

For her l’absolu е едновременно суров, но и изтънчен, и интимен, и безупречно женствен. Симбиоза от жасмин, сладострастни цветя, трансформиращи подписа в сърцето от мускус в омагьосваща ароматна композиция. Нежните амброви нотки и топлите дървесни нотки на сандалово дърво и пачули добавят дълбочина, разгръщаща се с мекота. 

Shiseido Ever Bloom – чувственост в цвят

Цвете с ослепителна красота и изтънчена деликатност, почти крехко, което може да бъде пометено от милувката на априлски развигор. Цвете, запазено от вечността, в динамиката на красотата. Цвете с безкрайна харизма, перфектната алегория на жена, способна да улови в мига и да остане в нашето съзнание... завинаги. Чувствена жена, която произнася тези мистериозни думи: "Ever Bloom".

Същността на аромата носи деликатен бриз, разкрит от талантливия парфюмериен дизайнер, който е и алхимик на любовта: "Представях си прозрачно, цветно сърце, чисто и естествено.

Абстрактно цвете, което не можеш лесно да определиш, цвете със "замъглен" контур. Копринена, нежна течност, която обгръща кожата. Преди всичко, аз потърсих начин, да усетя аромата на шията на жената, като много чист и свеж.",Орелиан Гишар.

Bvlgari Goldea – ароматът на богинята

Манифест на стила на Bvlgari Goldea искри от иновативни ароматни емоции на флорално-ориенталски акорди, отразяващи светлината и кадифената ласка на слънцето, която затопля кожата. Също така е знак на почит към светлината, чувствеността и златото в историята, литературата и киното повече от 2000 години: Клеопатра.

Подарък във връхните, сърцевидните и базовите нотки: пристрастяващ мускус, който засилва свежестта и блясъка на портокаловия цвят, чието присъствие допринася за създаването на наелектризиращ сетивата букет. Тези магнетични нотки са неочаквано сладострастни, благодарение на цветето иланг иланг. Те напомнят пищните, преливащи от дързост скъпоценни камъни, понякога приличащи на бонбони или на кристали захар. Парфюмна вода със сияеща мощ, която трансформира слънчевата светлина в есенция. Както скъпоценен орнамент, който насища кожата при контакт.

Hugo Man Extreme и Hugo Woman Extreme – ненадминат прилив на свежест

Hugo Extreme пренася класическия Hugo за мъже на ново ниво с интензивното си модерно звучене. Разкрива се със свежи зелени ябълки, този път по-наситени за максимален ефект. Докато ароматът се развива, пищното сърце от лавандула, градински чай и здравец показва модерната си страна. Силната и характерна база от кедрово дърво и балсам от ела оформя цялостната композиция.

Hugo Extreme за жени е новото допълнение към аромата Hugo Woman. Концентрираната парфюмна вода носи в сърцето си интензивна, живителна свежест. Неустоими плодови и авантюристично свежи връхни нотки пищен бойсен, заедно с дързък намек хималайска червена трева композират искрящия основен акорд. Докато ароматът се развива, освобождава силата на интензивния жасмин самбак – бяла цветна буря в сърцето, която носи свежест в комбинация с ободряващ черен чай. Рядко използвано в базата, ориенталското цвете османтус добавя чувственост с изтънчените си нотки, които озаряват трептящата красота на останалите съставки.

Alaïa Paris – красотата като съвършенство

В този проект, Azzedine Alaïa педантично и лично контролира всеки мъничък детайл, взима съвет от екип от експерти, които ратуват за превъзходство.

С неговия избор на студени и изненадващи акорди, с решението му да предложи шок, сетивна изненада, Alaïa отново не изневерява на своето аз. Още веднъж той крачи като пионер, широко отваряйки вратите за неочаквани усещания. Абсолютно модерна, олфакторната пирамида на неговия eau de parfum се определя финално като свежо впечатление.

Прочетете още:

Розов кварц срещу ведро синьо в модата за 2016-а

Маникюр: тенденции есен/зима 2015-16

Модни аксесоари есен/зима 2015-16

Прически – тенденции есен/зима 2015-16

Най-модерните чанти за есен/зима 2015-16

Не пропускайте новите статии в рубриката "Мода и козметика", като се абонирате за нашия седмичен бюлетин ТУК >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти