Мистерията на кока е разбита – лесни стъпки за лесна прическа

Повечето дами все мечтаем за дълги, здрави и гъсти коси и правим какво ли не, за да са по-бляскави и красиви. Факт обаче е, че веднъж сдобием ли се с мечтаната дължина и текстура, често нямаме възможността да отделяме необходимото време, за да подреждаме всеки кичур на мястото му и затова в бързината просто връзваме гривата си.

За всички вас, бързащи за училище, лекции, работа, среща с приятели, официално събитие – ето едно полезно видео с 5 кока за всеки повод. Как да разнообразяваме прическите и как да имаме по една резервна идея за всеки случай, в който просто нямаме време.

Това, от което се нуждаем, е средно дълга или по-дълга коса, 3-4 минутки, един-два ластика, няколко фиби и фиксиращ продукт по избор.

А видеото от канала Natali’s Makeup ни показва как точно да си направим 5 бързи кока:

Небрежно кокче
То е перфектно както за ученици, така и за всички дами, които обичат прибраната небрежно коса. Но и тук си има тънкости, за да изглежда кокчето така, сякаш нито сме отделяли твърде много време за него, нито пък сме били твърде немарливи в направата му.

Съберете косата си с пръсти. Вържете на опашка на височината, на която обичате да стои кокът. След това усучете опашката леко, хванете най-дългия кичур и наберете останалата коса около него, за да се получи плътна текстура.

После увийте в посоката, в която косата ви насочва. Фиксирайте с няколко фиби, в зависимост от това колко етажирана и плътна е гривата ви. А по желание можете да отпуснете по някой кичур около лицето си.

Стегнато високо кокче
То е много лесно и подходящо за всякакви поводи. Освен това, ако не сте успели да измиете косата си, ще ви бъде още по-лесно да си го направите, защото няма да има непокорни стърчащи косъмчета.

Напръскайте с лак косата и след това със ситен гребен пригладете и вържете на стегната и колкото се може по-висока опашка. Бихте могли да напръскате и самата опашка с лак, особено ако е силно етажирана. Разрешете добре и я пригладете. След това стегнато усучете цялата коса и я оставете тя да ви води как точно ще застане на кравайче. Фиксирайте с няколко фиби.

Висок кок с плитка
Първите стъпки за тази ефектна прическа са като със стегнатия кок. Единствената разлика е, че не усукваме цялата опашка, а първо я сплитаме на стандартна плитка - разделяме косата на три сектора и прехвърляме един върху друг последователно двата външни кичура. След това отново оформяме в кок и фиксираме с фиби.

Официален кок
За него ще ви трябват 2 ластика – няма никакво значение каква е дебелината и цветът им, защото те ще бъдат покрити с коса. Освен това ще ни трябват няколко фиби, а най-важна е познатата гъба за коса, наподобяваща поничка. Важно е обаче гъбата да бъде в желания размер и цвета на косата ни, за да стои възможно най-добре естетически.

Напръскайте цялата коса с лак и вържете на опашка във височината, на която искате да бъде позициониран кокът. След това прокарайте цялата опашка в дупката на гъбичката.

Разпределете косата си около гъбата и с друг ластик фиксирайте. Свободните краища разделете на две и усучете около кока. След това ги прикрепете с фиби, а по желание и в зависимост от повода можете да украсите със сатенена панделка, изкуствено цвете или друг аксесоар за коса.

Офис кок
Този лесен кок е перфектен за офис среда. Горният сектор на косата топирайте леко и пригладете с гребен назад. След това на тила фиксирайте обема с 2-3 фиби. Останалата коса вържете на средно висока опашка и отново усучете. Прикрепете с още фиби и за 3-4 минути имате перфектната прибрана коса за бизнес срещи.  

Прочетете още:

💄Гримът, който дълго смятахме за забранен, сега възкръсва

💄Разкошен арабски грим в драматични нюанси

💄По-слабо и издължено лице само с грим

💄Гримове за път - как да съберем всичко в малък несесер

💄Как да се гримираме в цвета на 2016-а

💄Как да скрием тъмните кръгове под очите

💄4 спестовни приложения на спиралата за мигли

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти