Защо в маслото от розмарин се крие тайната на дългата и здрава коса

коса
Снимка: iStock

Дори дамите, който се гордеят с красива и здрава коса по рождение, ще признаят, че грижата е от основно значение за поддържането ѝ в идеална форма.

А ако сте от всички останали жени, които постоянно търсят нови начини да придадат на косата си зашеметяващ вид, именно маслото от розмарин може да бъде отговорът, който сте търсили досега.

коса
Снимка: iStock

Известно е, че маслата за коса носят различни ползи. Те могат да овлажнят скалпа и космените фоликули, да стимулират растежа ѝ и да намалят шансовете за косопад. Някои масла дори имат терапевтични ползи, помагайки за облекчаване на раздразнената кожа на скалпа и намалявайки пърхота.

При всички случаи етеричните масла, използвани правилно и предпазливо, правят косата да изглежда по-здрава и по-красива. Тайната им е в това, че помагат за активиране на себума, естествената мазнина на кожата.

коса
Снимка: iStock

„Чрез покриване на косъма с масло, себумът помага за омекотяване и изглаждане на косата и я укрепва, за да предотврати накъсването“, обяснява д-р Брендън Камп, сертифициран дерматолог в MDCS Dermatology в Ню Йорк.

„Доказано е, че розмаринът има значителни антимикробни, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства“, твърди дерматологът д-р Лорън Пензи.

В галерията разглеждаме основните предимства на маслото от розмарин и разкриваме как и защо това етерично масло може да ви помогне да подобрите здравето на косата си:

Неподозираните свойства на маслото от розмарин за по-красива коса

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти