Масла за дълги и копринени мигли

Масла за дълги и копринени мигли
Снимка: Thinkstock

Едно от най-разпространените масла, които се използват за грижа за миглите, е рициновото масло. С какво помага то ни разказват от Kozmetikata.com.

To подпомага укрепването и растежа на миглите и възпрепятства падането им.

За профилактика на падане и накъсване на миглите се препоръчва рициново масло да се нанесе върху тях за един час, три пъти седмично.

При проблемни мигли (повишено накъсване и активно падане) рициновото масло е необходимо да се нанася ежедневно, всяка вечер преди лягане без да се измива до сутринта.

За поддържане на миглите рициновото масло също може да се смеси с други масла и съставки.

Така например, за по-обилно подхранване и придаване на кадифен блясък, може да смесите рициново масло с маслен разтвор на витамин А или Е (на 3-4 капки рициново масло 1 капка витамин).

Също така за растеж на миглите рициновото масло трябва да се смесва в равни пропорции с ром. Само бъдете внимателни при нанасянето на сместа, за да не попадне по никакъв начин в очите.

По-тъмен цвят можете да постигнете, ако смесите (в равни количества) рициново масло с морковен сок или силна заварка от черен чай.

Още една маслена смес, която подпомага растежа и укрепването на миглите – смесете по 1 ч.л. рициново и репейно масло и добавете към тази смес 3 капки витамин Е в нея, и същото количество сок, изцеден от листата на алое.

Сместа се нанася преди лягане ежедневно в продължение на 30 дена

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент