Масаж с мед

Масаж с мед
Снимка: Thinkstock

Медът е уникален за копринена и еластична кожа, а и за здравето като цяло, напомня zdrava.bg.

За подпомагане на организма, специалистите препоръчват да си правим масаж с мед. Този метод, заимстван от Тибет, се основава на взаимодействието на кожата и биологически активните вещества, съдържащи се в меда.

Това е едно изумително съчетание на лечебното действие на пчелния мед и масажа и, ако го пробвате, ще останете изумени от почти магическия му ефект.

Медът, отдавайки биологически активни вещества, абсорбира токсините и спомага за бързото им извеждане от организма. Този масаж се препоръчва и за увеличаване на лимфотока и за прочистване на кожата.

Подобряването на кръвообращението в дълбоките слоеве на кожата и мускулите способства за по-доброто подхранване на вътрешните тъкани и органи. След масажа с мед кожата става копринена, еластична, подкожните уплътнения се изглаждат, подобрява се общото състояние на организма.

За постигането на максимален ефект специалистите препоръчват провеждането на 15 сеанса от този масаж. Желателно е процедурите да се извършват през ден по следния начин: медът се нанася върху дланите на ръцете и с потупващи движения се разнася върху определената зона.

Ако зоните са няколко, всяка една от тях трябва да се масажира подред. За да може медът напълно да се попие, дланите се "залепват" към кожата на тялото, а след това рядко се дръпват. Постепенно потупващите движения трябва да стават по-резки и по-силни. Медът се усвоява почти напълно от кожата и на повърхността остава само тънък слой.

Една процедура продължава 5-10 минути. След масажа кожата задължително трябва да се намаже с овлажняващ крем.

След медения масаж на отделни места може да останат синини, които обаче скоро след това изчезват.

По-болезнени са само първите сеанси, след това кожата се адаптира и масажът протича по-леко.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти