Малки хитрини за обемни мигли

Малки хитрини за обемни мигли
Снимка: Thinkstock

Ако искате да притежавате обемни, дълги, красиви и здрави мигли – има някои грижи, които можете да полагате, методи и процедури, които да избягвате. И разбира се хитрости, които да прилагате при нанасянето на грим.

Използвайте етерични масла

Бадемовото и рициновото масло имат благотворен ефект върху миглите ни – правят ги здрави, гъсти и дълги. Нанесете малко количество от маслото върху клечки за уши и внимателно поставете върху миглите. И не забравяйте – ако имате и най-малко съмнение, че сте алергични към едно от двете масла, обезателно се консултирайте със своя лекар преди да използвате

Избягвайте извивачката за мигли

Или поне не я използвайте ежедневно. Извивачката за мигли ще отвори погледа и ще направи миглите ви симпатично завъртени, но най-често тя ги начупва и скъсява.

При почистване на грима

След като нанесете продукта за премахване на грим върху тампонче, задръжте го върху окото и изчакайте няколко секунди спиралата да се разгради. След това внимателно премахнете и изплакнете с вода. Всяко по-грубо разтъркване вреди както на нежната кожа около очите, така и на вашите мигли.

А ето и как да се сдобием с обемни, прекрасни и прилежно подредени мигли с малко грим:

С добре подострен черен молив нанесете няколко точици в основата на миглите – така оптически ще ги направите по-обемни, сякаш има повече косъмчета.

Нанесете със зигзагообразни движения първи слой спирала. Изчакайте да изсъхне и след това нанесете втори слой за още по-голяма плътност. Ако не изчакате, има вероятност миглите ви да се слепят. Ако все пак са се слепили, дори и мъничко – с помощта на пинсета внимателно разделете косъмчетата.

За красиви мигли по долния клепач, нанасяйте спиралата, като позиционирате огледалце така, че да гледате нагоре. По този начин ще избегнете допир на косъмчетата по кожата и излишното зацапване с черен продукт в зоната под очите.

Това е! Вижте всички техники подробно и във видеото в най-големия сайт за видеосподеляне в България – Vbox7.com на журналиста и начинаещ влогър Наталия Такова-Мазгарева (natalismakeup):

Сходни статии:

Да се гримираме като професионалисти у дома
Превърни дневния грим във вечерен за 3 минути
Как да сътворим перфектна цветна визия
Да овладеем очната линия и тъмното червило
Edna идея как да променим грима си за секунди с червило

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти