Лесно лечение на пъпчици

Лесно лечение на пъпчици
Снимка: Thinkstock

Дори да имате красива и чиста кожа, със сигурност понякога ви се случва да забележите неприятни пъпки по нея.

Те се дължат на различни причини, като най-честата е промяна в хормоналния дисбаланс в организма, който се дължи на месечния цикъл на жената.

Разбира се, упоритото акне може да е причинено от по-сериозни проблеми и да ви тормози постоянно. Ако случаят е такъв, то задължително се насочете към лекар дерматолог за преглед и експертен съвет за решение на проблема.

Но ако става дума за няколко пъпки, случайно появили се и тормозещи ви, то от Bellasugar.com дават удачни съвети как да се справите с тях.

Първото решение идва от аспирин на таблетки. Счукайте няколко хапчета на прах, добавете вода, разбъркайте с неметален предмет и нанесете на лицето и проблемните зони.

Аспиринът е противовъзпалително лекарство, така че действа благоприятно върху раздразнената кожа и ще потуши зачервяването ѝ. Освен това химическият му състав осигурява надеждна ексфолиация, почистване на епидермиса и предотвратяване появата на пъпки.

Другото лечение, което можете да проведете в домашни условия и с подръчни материали, е с мед.

Той има невероятни ценни качества, за които сме ви писали не веднъж (може да си припомните тук и тук).

Строшеният на прах аспирин може да бъде забъркан и с лъжица-две за предпочитане домашен мед и да се нанесе върху лицето. Нанасяйте и чист мед върху кожата си, като своеобразна маска. Той ще освежи, подхрани и омекоти епидермиса.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент