Легендата за белия зъб е разкрита

Легендата за белия зъб е разкрита
Снимка: Thinkstock

Да се усмихваш без да се притесняваш е мечта на много хора и тя е напълно осъществима!

Естествената усмивка, която разкрива бели и здрави зъби, е едно от най-ценните ни оръжия – и такова, което си заслужава усилията да бъде поддържано в добър вид. Ако сте природно надарени със сияйна усмивка, сигурно не обръщате чак толкова внимание на тази даденост, но със сигурност сте чували много комплименти за нея.

Има хора обаче, които биха дали мило и драго да разберат как да накарат зъбите им да блестят и да могат да се усмихват широко и със самочувствие, без да се притесняват от вида и цвета на емайла. В някои области от живота пък бялата усмивка, която разкрива бисерни и правилно подредени зъби е толкова важна, че има хора, които влагат хиляди левове в изграждане на „нова“ усмивка! Е, по-голямата част от нас нямат такива желания и способности, затова нека помислим заедно какво можем да направим с малко средства и в домашна обстановка, така че да имаме бели и красиви зъби.

Снимка: Thinkstock

Потъмняването на зъбите е естествен процес, който ние, хората, успяваме да забързаме чрез редица вредни навици, като тютюнопушене или прием на твърде много кафе, вино и други оцветяващи храни и продукти. Погледнете свои снимки на абитуриентския си бал и се погледнете сега – виждате ли разлика? Най-вероятно да! Е, не че искаме да ви успокояваме излишно, но хиляди други хора са в същото положение и по тази причина всички производители на продукти за устна хигиена влагат голяма част от усилията си в разработването на продукти и методи за избелване в домашни условия.

Още бабите ни дори са знаели някои трикове за изсветляване на зъбния емайл – всички сме чували приказки за търкане със сода и прочие агресивни методи, които са крайно неприемливи в днешно време, тъй като увреждат емайла и самия зъб.

Избелващите пастите за зъби са много разпространен начин за промяна на цвета на зъбите, но истината е, че само с една паста няма как да постигнете кой знае какъв ефект – да, вероятно ще успеете да промените леко нюанса, но за истинска и очевидна промяна ви трябва по-професионален подход. Разбираме ви, че не искате да се подлагате на скъпи процедури в модерни стоматологични кабинети, а това означава само едно – че ви трябва работещо решение, което да прилагате вкъщи, докато си почивате или гледате новините.

Бързо, безопасно и лесно за употреба – това са ключовите думи, описващи най-точно избелващите шини, които са един от най-съвременните начини за домашно избелване на зъбите. Ако сте чули вече от приятели (и сте станали свидетели на новата им ослепителна усмивка) и ви се иска и вие да пробвате, ето какво трябва да имате предвид, когато купувате подобен продукт.

Следете за това активното вещество в гела, който се поставя в шината, да е природно и безопасно – това ще ви гарантира едновременно успех в мисията с избелването, но и сигурност, че те няма да бъдат повредени.

Търсете гел, който действа по-бързо – шините, с които се спи цяла нощ, не са най-удачното решение, а и технологиите вече извадиха напред много по-ефективни продукти. Не прекалявайте с честотата на употреба! Това е много важно, тъй като колкото и да е естествен продуктът, той все пак въздейства върху вашия естествен емайл – не предозирайте количеството гел и не го прилагайте повече от указаното в упътването.

Снимка: Thinkstock


Никога не смесвайте един вид избелване с друго – ползването на избелваща паста в съчетание с избелваща шина може и да звучи супер, но резултатът може и да е болезнен. Зъбите са чувствителни на толкова агресивни мерки – пощадете ги.

И накрая – ако още не сте хукнали да търсите продукт за избелване на зъби, направете си една консултация със зъболекар. Най-малкото трябва да сте сигурни, че зъбите ви са здрави и нямате кариеси или други състояния, които са противопоказни за употреба на избелващи продукти! Бъдете разумни и подходете сериозно към въпроса – в отговор ще имате красива, блестяща и здрава усмивка. И, разбира се, съвършено ново самочувствие!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти