Красиви в розово

Елизабет Хърли е чудесен пример за правилно използване на розовия руж
Снимка: Getty/Guliver

Когато става въпрос за цветове в гримирането, розовото е най-приятният цвят, с който трудно може да сбъркате.

И все пак, ако сте избрали розовата гама, ето с какво трябва да внимавате и да се съобразявате.

Розовите сенки вършат чудеса, когато сте недоспали и изморени. Трябва само да внимавате с нюанса – подберете нежен цвят, не циклама, нещо бледо и розово, напомнящо милувка на цвете.

Положени непосредствено под дъгата на веждите, те ще "отворят“ окото ви и ще го направят по-изразително.

Като руж на скулите отново придава изразителен и свеж ефект. Много трябва да се внимава обаче с количеството и тъмнината на цвета! Няма нищо по-неприятно от греещи в щедро червено или розово бузи. Няколко потупвания с четката ще свършат достатъчно работа.

Ако имате тъмни кръгове под очите или петна по лицето, внимавайте с розовото. То може да ви помогне да придобиете по-младежка визия, но може и да ви изиграе лоша шега и да наблегне точно на недостатъците. Не слагайте молив за очи в светло розово, тъй като той ще наблегне на контраста с тъмните кръгове под очите ви.

Забравете за искрящите бледорозови червила, които бяха така модерни до преди няколко години. Те ще предадат на устните ви неестествен вид. Доверете се на балсамите за устни с лек розов оттенък или на червилата в приятни, меки цветове.

Също така помнете, че ярки сини сенки и розово червило в комбинация отдавна не са моден хит, а по-скоро престъпление спрямо добрия вкус.

Фон дьо тените, които имат съвсем лек розов оттенък са изключително полезни и дори необходими, ако искате да изглеждате отпочинали и свежи през целия ден. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти