Създадено за Klorane

Красиви като таитянки – тайните на маслото моной

лято
Снимка: iStock

Стъпваш бавно по белия пясък, а слънцето приятно затопля загорялата кожа. Около теб се носи мекият аромат на гардения и кокосово масло. Оставяш кристално чистата вода на лагуната да разхлади стъпалата ти, докато вдишваш дълбоко аромата на океана, слънцето и лекотата на живота....

Така си представяме ние живота във Френска Полинезия, вдъхновил артисти като Пол Гоген да сътворят най-запомнящите се произведения, запечатали завинаги красотата на местните жени.

Таитянките отдавна са се превърнали в еталон за екзотична красота със своите украсени с хибискус парео и забодено в косите цвете.

Klorane
Снимка: Klorane

Всяка edna от нас като че ли се стреми да се въплъти точно в тази южна женственост, която е истинско олицетворение на думите „лято“ и „ваканция“.

И не става дума само за външния вид, но и за съществените елементи на красотата като буйна и жива коса, мека и загоряла от слънцето кожа и озарено лице с идеален тен.

Таитянките не крият тайните си, както не крият и красотата си. Тяхното козметично вълшебство се нарича масло от Моной. То е толкова известно, че името му е защитено и само там, на островите, може да се произвежда масло Моной де Таити (ако искате да сте съвсем в духа на острова, ударението на думите е на последните срички).

Как се прави ли? Точно 12 цвята от гардения се потапят в литър кокосово масло и престояват там докато двете съставки слеят полезните си свойства.

Така се получава екзотична течност с хидратиращи, подхранващи и защитни свойства, полезна за косата, тялото и кожата на лицето.

Таитянките използват своето масло за всичко – подхранват кожата на бебетата си с него, правят си маски за коса, защитават се от ярките слънчеви лъчи.

Klorane
Снимка: Klorane

Не се натъжавайте, че не можем да отскочим до Таити така, както можем да отскочим, да речем до Варна.

Ценното масло пристига при нас благодарение на Лаборатории KLORANE и новата им серия с Моной де Таити и ОРГАНИЧНО масло от Таману.

Цялостният ритуал за грижа за коса, тяло и лице включа 8 продукта и е гаранцията за вашето таитянско лято, без значение на кой плаж ще го посрещнете.

Благодарение на възстановяващите си качества, маслото от Таману подсилва действието на маслото Моной де Таити, за да ни дадат богати текстури и много ползи за кожата, косата и лицето.

Продуктите са разделени в две групи – за слънцезащита и грижа след плаж.

Слънцезащитните имат одобрени[1] екосъобразни филтри, които защитават кожата от UVB-UVA лъчи, не замърсяват водата и не застрашават живота на организмите в нея. Това е едно качество на слънцезащитните продукти, за което трябва внимателно да следим на етикетите. Все пак не искаме да сме причина за унищожаване на красотата на природата, нали!

Klorane
Снимка: Klorane

Можете да избирате между крем, спрей и олио, като всеки един от продуктите хидратира и защитава кожата.

Продуктите за след плаж ще хидратират и успокоят кожата след слънчеви бани под жарките лъчи и солената вода.

Шампоанът и балсам за коса също са обогатени с двете активни съставки. И понеже е лято, и ще сме на път, грабнете продукт 2 в 1 от серията Шампоан и душ-гел за след слънце с монои с 80% съставки с натурален произход[2] и биоразградима формула[3], и бъдете спокойни, че няма да се върнете със суха и увредена коса.

Любовта към Таити на KLORANE не е от днес. От години компанията добива с уважение към традициите на острова тези ценни съставки и вижда замърсяването, които местното нерегулирано земеделие причинява на флората и фауната там.

Затова още преди четвърт век се учредява Ботаническа фондация KLORANE, ангажирана с проекти за опазване на околната среда по целия свят. Специален проект за опазване чистотата на водата в Полинезийската лагуна включва засаждане на местни растения, за които е доказано, че пречистват околната среда, като задържат вредните пестициди в корените си.

След като тази програма е доказала своята ефективност, тя може да бъде разширена в други замърсени зони, за да даде голяма надежда за опазване на морските екосистеми.

А на нас ни предстои да се потопим в сладостта, красотата и пленяващия аромат на Таити, спокойни, че грижата за косата, кожата и тялото не вреди на природата, благодарение на Полинезийската слънцезащитна серия на KLORANE.


[1] Независим тест – повече информация на Klorane.bg, с изключение на Слънцезащитно сухо олио SUBLIME SPF 30  с ОРГАНИЧНО масло от Таману и Монои

[2] *80% съставки с натурален проиход

[3] ** OEСD 301В

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти