Колко точно жените са зависими от грима

Колко точно жените са зависими от грима
Снимка: netinfo

Оказва се, че повече от две трети от дамите не смеят да си покажат носа на улицата, ако не са гримирани. Стресът от това е по-висок, отколкото от явяването на интервю за работа.

Изследване сред 3000 жени показало, че половината от тях нямат против да се покажат пред родителите и най-близките си приятели без грим. Но 70% от всички запитани твърдо заявяват, че не биха застанали пред колегите и шефовете си без грим.

В сравнение с мъжете, жените стават поне с 20 минути по-рано сутрин, за да се погрижат за добрия си външен вид.
91% от анкетираните жени споделят, че по-скоро биха отменили първа среща с мъж, отколкото да се появят без капка грим по лицето си. 30% пък заявяват, че дори във фитнеса не биха отишли без спирала на миглите и фон дьо тен.

Сара-Джейн Фром – професионален гримьор, обяснява данните от проучването с факта, че жените имат нужда да се чувстват уверени в себе си и във външния си вид, а гримът им помага да изградят такава увереност.

Психологът Силия Биби споделя: "Повечето жени мислят, че има стигма щом става въпрос за не употребяването на грим и че техните работодатели биха проявили дискриминация, ако не се появят на работа в най-добрия си вид.“
Истината, обаче, е, че всеки шести шеф е на мнение, че повечето му служителки прекаляват с макияжа.

Въпреки това, повечето жени приемат грима като част от ежедневието и някакъв вид "униформа“, която задължително трябва да носят пред останалите хора. За мъжете нещата стоят далеч по-лесно – те имат нужда само да оправят прическата си, ако изобщо поддържат такава, и да отидат на работа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти