Какви ще са модните тенденции за сезон пролет/лято 2013

В шоурума на "H&M" в София най-напред бяха показани последните предложения на скандинавския бранд за топлите месеци на следващата година
Снимка: H&M

Въпреки едва прохождащата зима, повечето от нас са наясно, че световният моден календар се движи с шест месеца напред, затова никак не се учудваме защо в края на ноември редица брандове са готови със своите пролетно-летни колекции за следващата година.

Такъв е случаят и с шведите от "H&M" ("Ейч енд Ем"), чиято мъжка и дамска линия за пролетта и лятото на 2013 г. бе представена в шоурума на марката в столицата. Сред гостите се забелязаха певицата Сантра и моделите Катя Пенева и Ива Янкулова.

Иначе всички предложения от въпросната колекция ще бъдат пуснати в продажба у нас през февруари.

На щендерите за дамите нямаше как да пропуснем ярките принтове с ширити и множество декорации, характерни за саката, елеците, пуловерите с едра плетка, роклите, клиновете, а също така пискюлите и ресните, които са акцент при полите и шаловете. 

Относно цветовете на ход са неутралните тонове и избледнелите отенъци на жълтото, оранжевото, сивото и зеленото, което не изключва и присъствието на страстното испанско червено в някои предложения.

Ако говорим за материи, то памукът, ленът, конопът и коприната със сигурност ще ни гарантират удобство и прохлада в летните горещини.

По отношение на аксесоарите водещата дума е "ананас". Този прелестен и като форма, и като вкус екзотичен плод присъства върху гривни, обувки и принтове. И тук виждаме "замесени" пискюлите, които висят от чанти и обици, а каубойските боти, еспадрилите и равните сандали с едри катарами ще красят женските стъпала през слънчевите месеци догодина.

В мъжката визия костюмът остава основен елемент, но традиционният му силует е раздвижен в модерен ритъм от съвременни кройки в наситено зелено, синьо, червено и оранжево.

Късите панталони на райе или дюс пък са комбинирани с пуловер, декоративна риза, сако, суитчър или свободна тениска с етно принт.

В предложенията при мъжете, отправени от "H&M", присъстват още рокерското и бейзболно яке, а стилът за пролетта и лятото на 2013 г. става напълно завършен в съчетание с шалове на ярки десени, бейзболни шапки, обувки без връзки, еспадрили и сламени шапки, така подходящи за морската ни почивка.

Да припомним, че на 1 декември тази година "H&M" отваря трети магазин в София ("Bulgaria Mall", бул. "България" 69), а на 7 декември марката ще открие и първия си магазин в Пловдив ("Mall Plovdiv", ул. "Перущица" 8).

* Вижте още снимки от колекцията на "H&M" за сезон пролет/лято 2013 ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти