Какви са новите есенно-зимни модни тенденции

Модел от колекцията на "Жени стил" за сезон есен-зима 2013/2014
Снимка: Васил Къркеланов

Преди броени дни модна къща "Жени стил" с дизайнер Евгения Живкова представи колекцията си за сезон есен-зима 2013/2014 година.

Селекцията от дрехи включва 60 облекла, чрез които съвременната жена има възможност да се представи като дръзка и уверена в себе си. Новата линия показва връзката между изкуството и модата, изразени чрез обема, силуета и прецизното им съчетаване с различните материи.

При саката са характерни три тенденции.

* При първата, саката са без ревери и с подчертана чрез пеплум талия, дължината им е около ханша.

* При втората тенденция саката - тайори са къси, дължината им е малко под талията, закопчаването е до под шията. Тези тайори са изработени от букле с ръчно извезани фестони. Чрез ръчно изнищване на платовете, от един и същи плат са направени гарнитури върху дрехата.

* Третата тенденция залага на разнообразието от класически блейзери. При някои от моделите се съчетават две или три материи и десени като кадифе, вълна и тафта, точки и флорални мотиви.

През есента и зимата ще са модерни поли и рокли с няколко дължини. Полите и роклите около и над коляното остават и през този сезон, но силно присъствие има и актуалната тенденция с дължина под коляното, характерна за тесните прави поли. Разкроените рокли и поли издават лека романтична нотка. При някои модели на рокли, талията е подчертана с панделка, а роклите с прав изчистен силует са с обемни ръкави от шифон.

Панталоните са тесни и с дължини до и над глезените. По смелите дами могат да облекат къси панталонки, които се съчетават с блейзер.

Палтата са с дължини над коляното и наподобяват дълго сако.

Ризите са изработени от шифон и коприна и са заимствани от мъжките - като женственост им придават вградените дантели и избродираните мъниста. Блузите пък са от шифон и дантела с обемни романтични ръкави.

* Още модели от най-новата колекция на Евгения Живкова можете да видите тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти