Как да се гримираме в цвета на 2016-а

Новата 2016 г. ще бъде белязана от 2 прекрасни цвята, определени от „Пантон“ – нежния розов нюанс, напомнящ за розов кварц и ведрото синьо, което ще бъде закачливата нотка в гардероба и по аксесоарите ни.

Със сигурност и двата цвята ще присъстват както по дрехите, така и по маникюра, обувките, а и в грима ни. Особено женственото розово, което е перфектно както за ежедневни визии, така и за специалните моменти.

Как да създадем една красива, елегантна визия, вдъхновена от розовия кварц и подходяща както за предстоящите празници, така и за всеки по-официален повод, вижте видеото по-горе на прекрасната Наталия Такова-Мазгарева.

За да издържи гримът ни часове наред, първо нанасяме основа за грим, която изравнява кожата, хидратира я и ще позволи на декоративната козметика да остане трайна цялата вечер.

След това навлажняваме гъбичка с фиксатор за грим и с леки потупващи движения нанасяме фон дьо тен по цялото лице. За да изсветлим зоната под очите, избираме 1-2 тона по-светъл коректор. От него поставям и по дължина на нослето, над горната устна, по брадичката и централно на челото. Преливам добре с гъбичка.

След това маскираме всички малки пъпчици с коректор с висока покривност в същия цвят като кожата ни.

Следват веждите - сресваме ги добре в посока растежа на косъма и запълваме празните местенца с прахообразен продукт и прецизна четка.

Основа за сенки нанасяме по целия клепач, за да прикрием веничките, а и за да изпъкнат цветовете хубаво. Фиксираме основата с пудра, за да ни бъде лесно да прелеем цветовете след това.

Нежни розови тонове с отблясъци поставяме по целия клепач до сгъвката. После нанасяме по-тъмно розовокафяв цвят с блясък в сгъвката на окото, за да придадем дълбочина на погледа. Преливаме добре цвета, за да няма остри линии.

Поставяме черен молив в основата на горните и долните мигли, както и в окото, като се стремим да запазя вътрешния ъгъл чист. Не се притеснявайте, ако линиите не са идеални, защото ефектът трябва да бъде опушен и черният молив ни служи само за по-силна тъмна основа.

С прецизна четка топваме в тъмния ровозокафеникав цвят и в черни сенки едновременно и започваме да опушваме окото, докато не се получи перфектната преливка.

След това нанасяме няколко слоя спирала по горните и долните мигли.

Накрая във вътрешния ъгъл на окото поставяме нежен розов матиран цвят.

Време е да фиксираме лицето с пудра, защото ще има танци и искаме гримът да бъде перфектен през цялото време.

Смесвам бронзираща пудра с тъмно матова пудра и нанасяме съвсем малко, за да очертаем скулите, а остатъкът разнасяме по цялото лице за по-здравословен вид на кожата.

Руж в много лек розов цвят поставяме по самите скули. За финал поставяме блясък по най-изпъкналите части на лицето.

А за устните – можем да изберем само неангажиращ блясък, защото ще трябва да ги освежаваме постоянно и няма да имаме нито времето, нито пък ще се сещаме постоянно да ги очертаваме с молив и да ги запълваме с червило. Друг вариант е все пак да заложим и на красиво плътно червило в розово.

Това е – много красива, нежна, но и в същото време изискана визия, подходяща за всяко парти преди празниците, а и не само – неангажиращи цветове за парти с колегите, но и блясък за купони с приятели.

Дано видеото ви е харесало и вдъхновило и се забавлявате много както с грима, така и на повода след това! Още полезни съвети за грим и козметика можете да откриете ТУК >>>

Прочетете още:

💄Обявиха цветовете на 2016

💄Как да скрием тъмните кръгове под очите

💄4 спестовни приложения на спиралата за мигли

💄Перфектната визия за студеното време: Матов грим

💄Трикове и хитринки за всички дами, носещи очила

💄Нова тенденция в грима – лилави устни

💄Как да скрием несъвършенствата по кожата

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти