Как да постигна повече обем в косата си

Как да постигна повече обем в косата си
Снимка: Thinkstock

Росица Костадинова

Никога не съм имала гъста, силна коса. И винаги съм искала да имам обем, който да става лесно и бързо. Да издържа цял ден и да не изглежда изкуствено.

Пробвала съм почти всичко и за повечето от тези съвети, които съм следвала, съм доста отрицателно настроена. Но имаше и други, които с течение на времето успях да оценя и да получа от тях желания резултат.

Ето няколко неща, които свършиха работа при мен и смятам и при вас:

Всеки ти казва, че ако се подстрижеш на пластове, това автоматично ще направи косата ти с повече обем и по-гъста. Да, но не стана точно така. Не стига, че косата ми не изглеждаше по-гъста, а дори и изглеждаше и още по-тънка. Без никакъв обем и с стърчащи кичури във всяка страна.

Какво да направите вместо това? Помолете фризьора си да ви подстриже на черта. Това създава перфектната илюзията за обем. Не оставяйте косата си прекалено дълга, дръжте я на нивото на раменете. Дългата коса има повече тежест и сякаш „дърпа“ надолу, което още повече подчертава тънкостта ѝ.

Продуктите, които използваме са много важни. Те не са само измиващи и подхранващи. Те могат да запазят цвета, да помогнат за разплитането на краищата ни и най-важното в случая – да придадат обем. Пробвала съм много продукти за придаване на обем – и шампоани и балсами. Огромна част от тях не действат, но пък други за мен правят чудеса.

Въпросът тук е да откриете кой е продуктът, който на вас би вършил работа. От личен опит знам, че ако аз се възхищавам на нещо и то е подобрило косата ми, определено това не означава, че то ще има същия ефект и върху моя приятелка. Пробвайте и вижте кой продукт за коса би паснал най-добре на вашата коса.

Боядисването на косата ми спас толкова много часове пред огледалото. Да, знам, звучи абсурдно, но всъщност, когато започнах да боядисвам косата си, тя придоби визуално повече гъстота. И в комбинация с перфектната подстрижка – какво по-хубаво!

Кичурите също са възможен вариант за подобряване на първоначалната гъстота на косата. Правилно поставени, те дават илюзията за многопластовост. И още нещо – колкото по-тъмен цвета – толкова повече обем за вас. Затова и много звезди минават от русо към тъмнокестеняво.

И последното, което пробвах, за кратко, беше смяната на посоката на пътя. Имайте предвид, че всяко нещо, дори и косата, има памет. С нещо толкова малко като смяната на посоката на косата, можете да видите веднага разликата в огледалото.

Това бяха моите трикове за повече обем в косата, които лично съм изпитала и изстрадала.

Споделете ми кои са вашите и какво работи във ваша полза?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти