По-добре да пропуснем следващите предложения за грим

Изтрий си грима
Снимка: netinfo

Гримът е като нож с две остриета и ако не знаеш как да го използваш, може да си навлечеш доста изплашени погледи от страна на околните. За по-лесно ви даваме списък с нещата, които в никакъв случай не трябва да поставяте върху лицето си.

Погледни ме в очите
Избягвайте тъмен фон дьо тен, за да скриете торбичките или недоспалия вид на очите ви. Заменете го с по-светъл и телесен цвят, който ще накара очите ви да изглеждат по-големи и избистрени, особено ако запълните плътно външните краища на околоочния контур.

Голямата уста
Тъмният молив, който така грозно подчертава устата вече е далеч в миналото и се съмняваме, че някоя жена би го поставила на устните си, освен ако не се готви за маскарад. Подчертавайте тази част на лицето си само с неутрален молив или такъв, който е един тон по-светъл от червилото.

Дълга целувка за лека нощ
Червилата, които са с дълготраен ефект не са за препоръчване, защото изсушават устните поради липсата на овлажняващи съставки в тях, което ги кара да изглеждат като напукани. В случая е по-добре да използвате дълготраен гланц за устни, с който ще ги направите по-сочни.

Не излизай от очертанията
Подсилването на лицевите контури трябва да се извършва много внимателно. Нанесете лек слой фон дьо тен с телесен цвят на местата от лицето ви, където пада светлина. Важно е да се съобразите с овала на вашето лице, а не да сe трансформирате в образ, който няма нищо общо с вас. Най-стратегическите места за подчертаване на лицето са областта точно под веждите, вътрешният ъгъл на окото и върхът на скулите.

Евтиното излиза скъпо
Вече няколко пъти споменахме фон дьо тена като продукт и това никак не е случайно. Купете си такъв, който наистина е качествен, защото само така ще дадете най-добрата база, с която да допринесете за ефекта от останалите компоненти на макияжа.

Нека бъде светлина
Пазете се от прекалено светли и граничещи с бялото очни сенки. Този тип грим е подходящ само за подчертаване на околоочния контур, но с това силата му се изчерпва. Затова си подберете по-неутрални цветове в лилавата, сивата или златистата гама, с които да гримирате очите си, но запоменте, че ако сенките ви за прекалено ярки, то червилото трябва да е в по-бледи нюанси.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти