Игра с цветовете – висш моден пилотаж

Игра с цветовете – висш моден пилотаж
Снимка: Thinkstock

Биляна Божилова

Изграждането на индивидуален, запомнящ се стил, прави жената неповторима и забележителна. В днешно време, за да се откроиш от околните, трябва да притежаваш харизма и цял набор от качества, но и умения, с които да демонстрираш своята уникалност.

Едно от тези умения е играта с цветовете. Защото хармоничният микс на цветовете е ключът към успешния стайлинг.

Много жени изпитват затруднения в съчетаването на цветове и носят предимно черно и сиво. Други са предубедени и възприемат облеклото в черно за класическо, а цветния стайлинг - за проява на лош вкус.

Има и напреднали, които се справят идеално с комбинирането до два цвята, но третият им идва в повече.

Какъвто и да е вашият случай, заслужава си да усъвършенствате уменията си в съчетаването на цветовете. Това не е вроден талант, така че с помощта на няколко трика, може да постигнете отлични резултати.

Като за начало, научете се да използвате колелото на цветовете. Цветното колело освен чистите тонове, показва връзката между основните цветове и демонстрира как смесването на два или повече цвята води до създаването на нови нюанси. 

Как да използваме цветното колело като моден жокер?

Цветови комбинации по гами - пастелни с пастелни цветове, земни тонове със земни тонове, неон с неон.

Монохроматични, омбре съчетанияедин цвят от центъра до върха на колелото с всичките му нюанси или някои от тях. Например от бледо розово до червено за романтичните натури.

Аналогови цветни миксоведва до три цвята един до друг в колелото. Какво ще кажете за синьо, синьо-виолетово и виолетово?

Триъгълни цветни комбинацииинтригуващ микс от 3 контрастни цвята, триъгълно разположени на цветното колело. Например, синьо, червено и жълто. Ако ви се струва прекалено дръзко, може да пробвате с 2 цвята от триъгълник и един неутрален – черно или бяло.

Стайлинг с контрастни цветове - бялото и черното са класическа комбинация, защото са контрастни. Всичко контрастни цветове са подходящи за комбиниране. За жокер също може да ползвате колелото с цветовете. Например: червено и синьо, оранжево и лилаво, жълто и виолетово, зелено и розово.

Играта с цветовете е черешката на стайлинга. Овладейте я и ще покорите нови модни върхове!

! Прочети още:

Най-актуалните аксесоари на сезона

11-те най-модерни чанти

Най-модерните прически

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти