Грижа за лицето през есента

Грижа за лицето през есента
Снимка: Thinkstock

Всяка жена трябва да знае, че грижата за кожата се дели на четири основни етапа – защита, почистване, хидратиране и тонизиране.

Затова с наближаването на хладното есенно време е добре да направите пълен преглед на съдържанието на козметичната ви чантичка. 

От Kozmetikata.com дават няколко практични насоки.

Задължително ви е нужен подходящ защитен крем

Вземете под внимание и факта, че мазността на крема зависи пряко от температурата в помещенията и времето, което прекарвате навън – колкото по-хладно е, толкова по-мазен трябва да е крема. С това също трябва да внимавате – в топлото помещение кремът се нагрява, което може да предизвиква запушване на порите.

Маските, които ползвате, трябва да са витаминозни и предпазващи. Не е задължително да са купешки и скъпи.

Можете да се направи наистина ефективна маска и от това, което имате в хладилника. 

Например, за тонизиране на кожата ползвайте овесени ядки - 1 с.л. ядки заливате с 3 с.л. топло мляко. Изчакайте известно време да набъбнат. След това нанесете масата върху кожата на лицето и шията, след 20 минути отмийте с топла вода. 

Кожата е най-подходящо да се подхранва сутрин или вечер. Помнете, че при избора на крем на първо място е необходимо да се ръководите от вашия тип кожа.

Есенно време епидермисът е принуден да търпи температурните спадове, което предизвиква изсушаване и люспене. Точно поради това е необходимо да имате под ръка овлажняващи лосиони и да подбирате дрехи от естествени тъкани.

В студеното време не злоупотребявайте с продължителни водни процедури, защото горещата вода само извлича излишно влагата от кожата.

За лицето обаче няма да е достатъчно само това, а е необходимо да подхранвате организма с витамини и отвътре. Освен плодове и зеленчуци, които трябва да присъстват ежедневно в менюто ви, е необходимо да помислите и за витаминно-минерални комплекси.

Не забравяйте, че кожата трябва да диша по естествен начин. Затова не се ограничавайте само у дома и в офиса. Правете приятни разходки в парка, докато природата се оцветява и носи желано спокойствие.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти