Грижа за кожата по време на диета

За гладка кожа пробвайте терапия с оцет
Снимка: Thinkstock

Диетите за отслабване често се отразяват стресиращо върху организма. Кожата също страда от новия хранителен режим и може да загуби свежестта и еластичността си. Друг още по-неприятен ефект е увисването и появата на стрии при драстично отслабване.

Всичко това може да бъде избегнато и то в домашни условия. Предлагаме ви няколко съвета.

Пилинг с извара и ориз
Мъртвите клетки от кожата трябва да се отстранят и за целта е необходимо да се използват скрабове и пилинги. В домашни условия сами можете да приготвите такъв пилинг. За това е необходимо да вземете чаша ориз и да го смелите в кафемелачка. След това го смесвате с три супени лъжици извара и чаена лъжичка зехтин. Стоплете леко сместа и втрийте с масажни движения в кожата. Оставете след това 5-7 минути, след което отмийте с топла вода.

Преди да направите пилинг в домашни условия е важно да се уверите, че той е подходящ за вашия тип кожа. Посоченият с ориз и извара е подходящ за суха и тънка кожа. Благодарение на кремообразната основа, процедурата се смята за деликатна.

Въпреки това обаче, подобен пилинг не е препоръчително да се прави по-често от веднъж на две седмици. За да се постигне добър резултат, е нужно съставките да се смесят в гъста и плътна консистенция, подобна на пастата за зъби. В противен случай пилингът ще се разтича между пръстите и няма да отстрани мъртвите клетки на повърхността на кожата. 

А какво следва след пилинга?

Сауна или баня 
За ползата от подобна процедура за отслабващите може да се говори безкрайно. Подобрява кръвообращението, ускорява метаболизма, премахва мъртвите клетки. За да бъде кожата ви млада, стегната и еластична, посещавайте сауна колкото може по-често. Най-добре веднъж на седмица, седмица и половина.

Солена вана
Тя стимулира кръвообращението и подобрява тонуса на кожата. Може да си правите вана с готварска или морска сол - 250-300 гр Особено полезна е за тези, които се борят с излишните килограми. Оптималната температура е 20-30 °С, а след края на процедурата е добре да облее тялото под душа с по-хладка вода.

Вана с билки
За нея е необходимо приготвянето на ситно нарязани билки, сложени в торбички и пуснати във водата. Ако разполагате с повече време, може да приготвите отвара. За това са необходими 2 с.л. смес от билки, които да се  сварят в половин литър вода и да се оставят за няколко часа. Вана с екстракт от розмарин, лайка, коприва, съдържа етерични масла, които тонизират кожата.

Оцетно обвиване срещу целулит
Ябълков оцет и вода се разтварят в пропорция 1:1. Може да се добави и масло от лимон, мента или розмарин. На местата, поразени от целулита, се нанася сместа, след което се увиват с найлоново фолио. Желателно е да се облече някаква сгряваща дреха и по желание да се движите активно или да лежите под одеяло в продължение на 30 до 60 мин. Сместа се измива и се нанася овлажняващ крем.

И помнете, че отслабването с повече от 0.5 – 1 кг на седмица се отразява зле върху кожата – тя не успява да се справи с темпа на отслабване, разтяга се и увисва.

Затова не отслабвайте екстремно и полагайте ежедневна грижа за кожата. Не забравяйте редовно да нанасяте овлажняващ крем.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти