Грижа за боядисаната коса

Грижа за боядисаната коса
Снимка: Getty/Guliver

Лилия Огнянова

Боядисаната коса изисква двойно повече грижи, от естествената, а ако е изрусена, става още по-сложно.

Може да осигурите на косите си подходяща грижа и у дома, като вземете под внимание няколко неща.

Първо – няма нищо лошо в това да боядисвате косата си в домашни условия, ако разбира се първо вземете нужните мерки.

Задължително си правете тест за чувствителност, преди да нанесете боята. Не бива да рискувате да получите алергична реакция към някоя от съставките. На всяка кутия боя за коса е описано как да направите този тест.

Трябва да имате конкретен период, през който да се боядисвате. Може това да е, когато корените са се подали повече от два пръста и вече не е естетически красиво.

Не е нужно всеки път да мажете с боя цялата коса, освен ако не сте червенокоска и боята не се е измила. В останалите случай е достатъчно просто да боядисате корените, а веднъж на няколко месеца да освежите краищата.

Ако сте блондинка, никак не е препоръчително всеки път да мажете с оксидант цялата коса, освен ако все още не се опитвате да постигнете точният цвят.

Русокосите дами, които дължат златистия цвят на косите си на химията, трябва да полагат много грижи за косата си.

Като начало е нужно да имате тониращ балсам или маска. Те се продават в почти всички магазини. Фризьорката ви може най-добре да ви консултира какво точно да си купите. Тези балсами или маски имат за цел да подхранят косъма и да "убият“ оранжевите или жълтеникави оттенъци, които русата коса често има.

Друг важен момент е да жалите косата си, тоест – сведете до минимум прилагането на гореща преса или маша.

Всяка боядисана коса има нужда от дълбоко подхранване. Него може да си осигурите от специалните маски и балсамите за изтощена и боядисана коса. Не е нужно обаче да ползвате такъв балсам всеки ден, тъй като може да постигнете обратния ефект – бързо омазняване и загуба на блясъка.

Също така внимавайте какъв точно шампион ползвате. Той може би сваля цвета от косата прекалено бързо. Експериментирайте с различни продукти, докато намерите тези, които сякаш са създадени специално за вас.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти