Бързи и лесни домашни маски за боядисана коса

Бързи и лесни домашни маски за боядисана коса
Снимка: Simply organic beauty

Казват, че естествената красота е най-ценното, но мнозина са жените, които не могат да си представят живота без боя за коса.

С напредване на годините предателски се подават първите бели косъмчета, които определено не ни карат да се чувстваме по-млади и красиви.

Боята за коса може да ни накара да променим визията си, да се почувстваме уверени в себе си и във външния си вид и дори да  сбъдне мечтите да бъдем червенокоси, русокоси или с коси черни като нощта.

Няма нищо лошо в боядисването, но много често използваните продукти, колкото и да са щадящи към косъма, нанасят щети, а именно – изтъняване и дехидратация на косъма.

Полагайте специална грижа за косата си и не забравяйте редовното ползване на подходящ балсам и маска за коса.
В този ред на мисли ето няколко маски, които може да забъркате лесно и бързо в домашни условия.

Бадемово масло и банан
Тази маска ще подхрани в дълбочина косата ви. В купичка намачкайте няколко меки банана (количеството е съобразено с дължината на косата) и добавете чаена лъжичка бадемово масло. Нанесете сместа по дължината на косата и оставете да действа за 20-30 минути. Отмива се с вода (в никакъв случай не гореща) и малко шампоан.

Снимка: Thinkstock

Авокадо и банан
С помощта на тази маска ще възвърнете блясъка и цвета на косата си. Намачкайте средно по размер авокадо с един банан, добавете супена лъжица зехтин и още толкова кисело мляко. Разбъркайте добре и нанесете на косата. Масажирайте скалпа в продължение на няколко минути, след това покрийте косите си с кърпа или шапка за баня и оставете маската да действа за половин час. Отмива се с хладка вода и малко шампоан.

Снимка: Thinkstock

Яйце и ром
Малко необичайна комбинация, която ще ви помогне да се справите с накъсването и изтощаването на косата. Начинът на приготвяне е следният – в купа разбивате два жълтъка и добавяте 2-3 супени лъжици ром. Нанасяте върху косата и оставяте за половин час да действа, като след това отмивате обилно с вода и с помощта на няколко капки шампоан.

За да има ефект, е добре тази маски да се прилагат през няколко седмици за по-дълъг период от време.

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Снимка: Thinkstock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти