Грейпфрут в помощ на кожата

Грейпфрут в помощ на кожата
Снимка: Thinkstock

Грейпфрутът върши чудесна работа в топенето на мазнини и зареждането на организма с витамин С и фибри. Освен всичко това обаче, той е чудесен компонент и на домашните маски за лице.

Предлагаме ви няколко варианта на маски, които лесно можете да си направите у дома.

Избелваща маска за лице
Една супена лъжица мая се разтваря в три супени лъжици сок от грейпфрут. Купичката с получената смес поставете за няколко минути в гореща вода.

След това нанасяте върху лицето и след 15 минути я свалете с помощта на памучен тампон, натопен в слабо сварен зелен чай. Изплаквате с хладка вода.

Втора избелваща рецепта
Нагънете марля на няколко слоя. Добре я напоете в сок от грейпфрут и я наложете на лицето за петнайсетина минути. След това измийте с преварена вода със стайна температура.

Можете също да нанесете сърцевината на грейпфрута на лицето или просто да го изчистите с памучен тампон, напоен в сок от грейпфрут сутрин и вечер, което също помага за избелването на кожата.

Маска против бръчки 
Две супени лъжици сок от грейпфрут смесете с една супена лъжица растително масло и добавете малко оризово брашно докато се получи гъста каша. Всичко се разбърква добре и се налага на лицето. След 15 минути изплакнете с топла вода. 

Втора рецепта против бръчки

Една супена лъжица от сърцевината на грейпфрут или изцеден от плода сок смесете с една чаена лъжичка сок от моркови, със същото количество сметана и една супена лъжица оризово брашно.

Нанесете сместа върху лицето за 20 минути, след което се сваля с памучен тампон, напоен в сок от грейпфрут. Когато нанесения сок изсъхне се измива с топла вода.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти