Голямо чело, малък проблем: козметични трикове за по-съразмерно лице

Ако и сред вас има такива, които се дразнят на размера на своето чело - не сте сами, Натали от Natali's Beauty изпитва същото! 

В новото си видео тя показва как с помощта на няколко хитри трикада намалите оптично нежелания размер и балансирате частите на лицето. 

1. Едно от основните правила е да почистваме добре косата си от фон дьо тена, след като сме го нанесли. Ако сте със светла коса, той не се вижда чак толкова много, но ако сте с тъмна, със сигурност косъмчетата в основата са оцветени и това, макар и с милиметър-два, може да удължи челото ви допълнително. Затова с тампонче и мицеларна вода почистете косата в основата.

2. Следващата стъпка отново е за мацките с нетолкова светла коса. На пазара вече се продава грим за коса, но и най-обикновени матови сенки в цвета на косата ви ще свършат работа. Така, ако имате петна без коса от двете страни на челото или по-рядка коса с много бебешки косъмчета в основата, можете леко да потъмните, рамкирате и създадете илюзията хем за гъста коса, хем за по-малко чело.

3. Следващият трик, разбира се, е свързан с контурирането. Поставяйки по-тъмна марова пудра в основата на косата, оптически смаляваме челото. Важно е да се отбележи обаче, че ако ще контурираме челото, трябва да потъмним изначално петиферията на лицето, за да не стои странно тъмна горната една трета от него. Затова под формата на 3 минаваме от челото към скулата, под брадичката с четка.

4. Идва ред на хайлайтъра. Той привлича светлината директно към себе си и създава отблясък на желаното място. Затова поставете малко хайлайтър точно между веждите и по връхчето на носа, а и над горната устна, за да привлечете светлината и вниманието към централна част на лицето, не в горната.

чело вежди хайлайтър
Снимка: Thinkstock

5. Отново с цел отвличане на внимание - поставяйте една идея повече руж по скулите. Балансирано, не с ефекта на матрьошка, естествено. Цветът по скулите ще привлече и ще притъпи вниманието от челото ви.

6. И на последно място - формата на веждите. Освен да рамкират окото, те илюзорно могат да направят челото ни да изглежда по-голямо или по-малко. В случая, ако искате по-малко чело, подчертавайте веждите си в естествената им форма, като изрисувате с 1-2 мм повече в горната им част. Така по милиметър оттук и там, челото става по-малко, наистина. 

чело вежди хайлайтър
Снимка: Thinkstock

Виж още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти