EDNA и H&M в Ню Йорк

Сара Джесика Паркър, Селма Блеър и Мена Сувари бяха облечени с дрехи от новата колекция на "Maison Martin Margiela"
Снимка: H&M

Приятели, имаме чудесна новина!

Edna.bg беше официално избрана от H&M за онлайн партньор на едно от най-големите модни събития тази година – представянето на съвместната колекция на H&M и френския бранд Maison Martin Margiela в Ню Йорк.

Наш специален пратеник е Християн Немски, който снощи беше един от гостите на модното шоу, на което присъстваха знаменитости като Джулиан Мур, Сара Джесика Паркър, Мена Сувари, Кание Уест, Хелена Кристенсен, Селма Блеър, Алън Къминг и Чейс Крауфорд.

Уникалното събитие се проведе на няколко етажа в историческа и отдавна необитаема сграда, намираща се на "Бийкман стрийт" № 5 във финансовия район на Манхатън. Зданието е построено през 1882 г. и един от първите небостъргачи в Голямата ябълка. Гостите имаха възможността да се запознаят с колекцията чрез танцовите изпълнения на известната белгийска хореографка Ане Тереза де Керсмакер, както и чрез специално създадени арт инсталации.

Всичко това се случи преди да се включат диджеите, които поддържаха духа на партито до ранните часове на деня. Колекцията "Maison Martin Margiela with H&M" ще се появи на 15 ноември в около 230 магазина на H&M по цял свят, включително и в този на H&M в столичния "Сердика Център".

"Ние сме изключително щастливи да представим колекцията "Maison Martin Margiela with H&M" точно в Ню Йорк. Maison Martin Margiela вярва, че е подходящо моделите да се представят извън традиционния контекст. Тази комбинация от инсталация и пърформанс улавя духа на модната къща и позволява на творците да интерпретират съвместната колекция така, както я виждат", допълниха от творческия екип на Maison Martin Margiela.

"Дрехите са много качествени и за мен като професионалист е голямо предизвикателство да представим подобна колекция, която е по-провокативна и подчертаваща индивидуалността. Харесвам днешната мода с нейното неизчерпаемо разнообразие и съм щастлива, че това сътрудничество между Maison Martin Margiela и H&M e точно такъв пример", заяви специално за Edna - Маргарета ван ден Бош, творчески консултант на шведския бранд.

"Партито тази вечер бе много вълнуващо и пълно с изненади. Никой нямаше представа какво ще види в съседното помещение или на следващия етаж. Инсталациите представиха колекцията "Maison Martin Margiela with H&M" по най-изумителния и оригинален начин и ние вярваме, че нашите клиенти наистина ще оценят тази колекция", сподели още тя.

Изоставената и неподдържана девететажна сграда с атриум със стъклен покрив се оказа идеално място за представяне на колекцията "Maison Martin Margiela with H&M" и бе декорирана в бяло, което е "запазеният" цвят на марката. Известната хореографка Ане Тереза де Керсмакер показа невероятна пластичност в квадрати от фин бял пясък, специално донесен от Маями.

По време на изпълнението Ане Тереза и нейните танцьори сваляха дрехи или събуваха обувки от колекцията, като по този начин създаваха живи и спонтанни арт пърформанси.

Самата колекция с H&M, включваща пресъздадени облекла и аксесоари на Maison Martin Margiela от различни сезони, бе изложена в специални арт инсталации на различни етажи: творците Даниел Аршам, Фредерик Шово и Ноеми Годал създадоха скулптури, видеоматериали и снимки специално за събитието.

"Прекрасна колекция! Margiela е един красив бранд – артистичен, иконичен и винаги провокативен. А качеството е на ниво с H&M. Модата е страхотна, защото дава израз на твоята същност", коментира Джулиан Мур.

"Невероятно е, така вълнуващо е да си тук с един от любимите си дизайнери. Margiela са мистериозни и завладяващи, затова съм техен голям фен от години. H&M, погледнете колко мъже и жени чакат да влязат!

"Това е чудесна възможност за хората да получат достъп до големите дизайнери, прави лукса достъпен за всички. Демократично е и аз го подкрепям напълно", допълни Сара Джесика Паркър.

"Аз съм голям почитател на Margiela и H&M – това е великолепна колаборация. Винаги оставам приятно изненадана от избора на H&M за дизайнер, с когото да работят.

Редовно чакам пред магазините рано сутрин заедно с майка си, когато представят нова колекция, а освен това съм фен на Margiela още от самото начало на създаването й като бранд", разказа Хелена Кристенсен.

"Тук съм, за да видя прекрасните дрехи и аксесоари на Margiela. Допада ми начинът, по който H&M прави съвместни колекции с други дизайнери. Важно е да създаваш стилни облекла на поносими цени. Колаборациите са много добра идея, наистина са изумителни", коментира актьорът Алън Къминг.

* Част от новата колекция на "Maison Martin Margiela" може да видите ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти