Диета за лице

Диета за лице
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Синдромът на подпухналото лице не е нещо непознато за повечето жени. Има такива, които са предразположени към по-пълничко лице – бузи, торбички под очите, месест нос и т.н.

С грим можете да постигнете чудеса, но не може всеки ден да структурирате лицето с четка в ръка и палитра фон дьо тени.

Истината е, че подпухването на лицето и „пълнотата“ му се коренят в храната и водата. Никой не е изненадан, нали? Почти всичко в нашия живот тръгва от начина на хранене. Дори доброто и лошото настроение се дължат на храната.

Същото важи и за красотата.

Подпухването на лицето се дължи основно на захарта и солта. Особено когато системно злоупотребявате с тях, в един момент свиквате да се гледате в огледалото с по-пълничко лице и забравяте за изразените скули.

Намалете драстично солта и захарта. Ще са ви необходими няколко седмици, за да „изчистите вкуса“ си и след това ще усетите истинската сладост и соленост на храните.

Колкото повече сол и захар се добавя, организмът толкова повече свиква с тях и иска още. Затова е нужно да направите лека захарно-солена диета. Ще спрете да задържате вода в организма, което като магическа пръчка ще прогони подпухването, торбичките под очите и т.н.

Отделно на това се постарайте да не пиете течности непосредствено преди лягане.

Това ще ви спаси от подпухването на лицето сутрин и онзи момент, когато очите ви са толкова надути, че отчаяно имате нужда да ги наплискате със студена вода, за да спаднат.

Също така забравете за цигарите и прекаляването с алкохол. По чаша вино на ден няма проблем, но прекаляването с алкохола неминуемо ще съсипе здравето ви бавно и сигурно.

Повече зеленчуци, по-малко тестени и шоколадови изделия, никакво пържено и без излишно преяждане. Хранете се разнообразно с прясна храна, а не сготвена преди един-два дена, и целият ви организъм ще разцъфне в здраве и красота smiley

Прочетете още:

Как да скрием тъмните кръгове под очите

По-слабо и издължено лице само с грим

Гримът, който дълго смятахме за забранен, сега възкръсва

Как да скрием несъвършенствата по кожата

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти