Да подготвим косата за студа

Да подготвим косата за студа
Снимка: Thinkstock

Според метеорологичните прогнози следващите месеци ни чака истинска смразяваща зима и хубавото, но нетипично за сезона пролетно време, ще ни напусне.

Както сигурно ви е известно, кожата и косата страдат от ниските температури и имат нужда от специални грижи.

От дебелите шапки и шалове пък главата се запарва, косата се наелектризира, а кожата сърби, мастните жлези намаляват производството на себум.

Ще се постараем да ви дадем няколко съвета как можете да "спасите" и предпазите косата си от студеното време и силните зимни ветрове, и да съхраните здравината и красотата ѝ.

Просто имате нужда от няколко основни продукта, които да се сещате да използвате навреме.

На първо място са течните кристали. Те подпомагат трайното доставяне на активни съставки в дълбочината на косъма. Подходящи са за повредена, суха и изгубила блясък коса.

В магазините се продава разнообразна гама от видове течни кристали, а фризьорката ви също може да ви препоръча подходящи за вашия тип коса.

Натуралните масла са чудесни в оказването на "спешна помощ" за косата. Според вида на косъма можете да изберете подходящо натурално масло, което регулярно да поставяте в корените на косата.

На трето място идват и маските за коса. Всяка подхранваща маска за коса, дори приготвената в къщи ще свърши работа. Ако все пак предпочитате да се доверите на специалистите търсете маски, които целят да хидратират и подхранят косъма.

Да не забравяме и шампоаните. Изберете шампоани с повече натурални съставки. За предпочитане са по-меките шампоани.

След шампоана, логично е да помислим и за балсама. Търсете такива с регенериращо действие. Изплаквайте балсама добре, за да оставите косата да диша.

Къде без ампули за коса! 

Достатъчно силни са, за да дадат бърз резултат. продават се в специализираните магазини за продукти за коса, разнообразие има голямо, така че можете да си изберете.

На последно място, но не и по важност са хранителните добавкиЗа доброто състояние на косато през зимата е необходимо стриктно следене на хранителните вещества в диетата, приемането на много течности и витамини. Можете да си вземете и омега-3 на капсули и да ги пиете ежедневно.

Важно е да не забравяте, че красотата идва отвътре wink

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти