Гладка и нежна кожа без проблем

Гладка и нежна кожа без проблем
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Не е нужно да се къпете в мляко като Клеопатра, за да се радвате на прекрасна кожа. Трябва просто да полагате съответните грижи и да не занемарявате външния си вид.

Като начало в грижата за здравата и хубава кожа са ексфолиантите. Хубаво е да ползвате по-груба гъба за баня, с която да изтърквате добре кожата си, като не прекалявате с натискането. Може да ползвате и душ гел с абразивни части. Пазарът изобилства от подобни продукти.

След ексфолиацията задължителен е кремът за тяло. Той трябва да е богат на витамин Е, ако кожата ви е прекалено суха, може да ползвате бебешко олио, то ще хидратира добре, без да омазнява излишно.

Важно е да се знае, че когато сте на диета или сте бременна, рискът от поява на стрии е особено висок. Вашата кожа ще има нужда от агресивна хидратация, за да е еластична и да се избегне нацепването. За целта се мажете обилно с олио за тяло. Специалните кремове против стрии за бременни са скъпи и ако можете да си ги позволите е добре. Ако не, ползвайте козметично олио.

Обезкосмяването на различни части от тялото дразни кожата, особено ако ползвате бръснач. Винаги се старайте кожата ви да е добре хидратирана след бръснене и не ползвайте мъжка пяна, а си купете дамска такава.

Ако ходите на кола-маска, козметичката ще ви намаже след процедурата с подходящо масло. Дори и да си направите топла кола-маска в домашни условия, задължително след това нанесете мазен крем на третираните места. Така ще премахнете лепкавостта от колата и ще успокоите плътта след обезкосмяването.

Епилаторът щади повече кожата, но само кола-маската може да премахне най-горния слой мъртви клетки и да направи кожата сияйна. Освен това със сигурност е доста по-ефективна от епилацията, а основното изискване за гладка и нежна кожа е тя да е без косми.

Не разчитайте само на външно третиране, за да постигнете резултати. Важно е и какво приемате като храна и течности. Пиенето на повече вода е основното условие за здрава и еластична кожа, цигарите от своя страна ще съсипят целия ви организъм, но първо ще пострада тенът ви. Той ще потъмнее и пожълтее, възможно е да избият петна, но със сигурност кожата ви ще изгуби своя блясък.

Плодовете и зеленчуците са ключа към здравето и красотата, освен това може да приемате витамини и под формата на хранителни добавки и таблетки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти