Да изглеждаме добре, когато се чувстваме зле

Да изглеждаме добре, когато се чувстваме зле
Снимка: Thinkstock

В разгара на сезона на грипа и простудите, микробите сякаш ни дебнат неподготвени от всеки ъгъл, до който имаме пряк досег.

Енергията в организма ни също е преминала на друг режим: будим се с неприятното чувство на студ, което ще ни обхване само миг след като изпълзим от завивките, необикновено силният ни апетит ни принуждава да се озоваваме пред шкафа с тайни запаси в кухнята посред нощ, а кожата ни изглежда различна от онзи любим сияен вид, в който обикновено я познаваме - сега тя е суха, зачервена и захабена.

В такива моменти определено не сме в най-добрата си форма и нито изглеждаме, нито се чувстваме приятно, напротив - съвсем спокойно можем да определим състоянието си с една дума - зле!

Не се тревожете, има няколко лесни и ефективни трика за това как да направим чудеса със зимното ни Аз и дори когато се усещаме в лош вид и форма, да направим така, че да изглеждаме прекрасно:

Постарайте се винаги да сте добре хидратирани (външно и вътрешно)

За пореден път напомняме колко е важно да се пие поне 1,5-2 литра вода на ден и сме сигурни, че бутилката с вода е ваш незаменим спътник в ежедневието. 

Точно толкова важно е и поддържането на кожата хидратирана. Омекотяващият крем ще бъде ваш приятел и ще ви помогне за естественото възстановяване на влажността в кожата, за успокояването на зачервяванията и сърбежите, които може да причини зимното променливо време.

Отпушването на порите над купа с гореща вода с разтворени билки, покривайки главата си с хавлия, също е чудесен вариант да поглезите лицето си и да го възнаградите щедро с благата на природата.

Не подценявайте кърпичките

Задължително правило през зимата е в джоба да сте заредени с пакет носни кърпички. Съвсем нормално е през месеците, съдържащи буквата "р" в името си, носът ви да е по-активен. Така че винаги когато обонятелният орган е студен и протича, успокойте раздразнението, попивайки го с кърпичка.

Успокойте подпухналите очи

Има няколко ефикасни трика, които помагат за премахване на умората от очите:

Опитайте се да спите на по-висока възглавница - това ще източи телесните течности, натрупани около зоната на очите.

Друг вариант е да си направите компреси от използвани торбички с чай за около 15 минути.

Още един интересен трик - съхранявайте крема си за околоочния контур в хладилника. Студената козметика ще освежи погледа ви и ще тонизира цялото излъчване на лицето.

И последно, но не на последно място - периодично, през 2-3 часа, използвайте капки за очи, тип - изкуствена сълза. Особено ако работите често с компютър, а и не само, овлажняването на очните ябълки ще ви накара да се чувствате по-свежи и ще премахне умората и чувството на отпадналост.

Гланцът, мой приятел

Независимо в какъв цвят или нюанс, но гланцът за устни е задължителен за вашата визия през зимата. Плюсовете на гланца са, че той хидратира напуканите устни, предпазва ги от изсушаване и им придава очарователна плътност и обем, които не могат да се постигнат с червило. 

Препоръчваме ви да използвате по-мазен откъм козметична структура гланц, тъй като той ще направи зоната около устата по-мека и еластична. Добре е той да съдържа арганово масло и витамин E, а как бихте могли и сами да си направите домашен гланц вкъщи, можете да си припомните в рубриката ни "Как да" - ТУК.

Бронзирайте бледата кожа

Бронзиращите продукти могат да сътворят вълшебства, когато сме по-бледи и зимата е изкарала наяве и най-незабележимите несъвършенства по лицето ни. Деликатно нанасяне на бронзант върху скулите и челото може да ви накара да се почувствате като целуната от слънцето.

Все пак бъдете внимателни и прецизни при обработването на кожата с този тип козметика, за да избегнете оранжевия неприятен ефект, който можете да си създадете, без да искате.

Придържайте се към традицията

Когато не сме в най-добрата си форма, за предпочитане е да не изпробваме нови козметични продукти или техники. Най-малкото, защото резултатът няма да е онзи, на който сме се надявали, вдъхновявайки се за тази тенденция.

Вместо това заложете на изпитания вариант за грим, който ще приведе лицето ви в най-чудесния възможен вид. Почистете ефективно кожата, нанесете малко коректор под очите и около носа, тънка линия молив за очи и едно минаване на миглите със спирала са напълно достатъчни, за да се чувствате и изглеждате като Edna хубава жена.

Възползвайте се и от съветите за гланца и бронзанта и всичко ще бъде наред до края на зимата.

Споделете с нас какви са вашите изпитани рецепти за справяне с неблагоприятните ефекти на зимата върху лицето ви.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти