Създадено за La Roche - Posay

Чувствителна кожа – има ли как да намалите зачервяванията и сърбежа?

Чувствителна кожа – има ли как да намалите зачервяванията и сърбежа?
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Хората, които нямат проблеми с кожата, рядко обръщат внимание на този свой най-голям орган. Просто почистват, хидратират и гримират лицето си преди да излязат и това е. Вечер слагат нощен крем и заспиват спокойни.

За разлика от тях, хората с чувствителна и склонна към алергия кожа, се борят през целия ден, а и през цялата нощ, с парене, сърбеж, чувство за опъване и огромно неудобство.

Освен вътрешен дискомфорт, чувствителната кожа има и своето външно изражение – зачервени зони, лющещи се участъци, различни по вид и форма петна. Сякаш всички погледи са насочени към тези места по лицето.

Често погледите са пълни със загриженост, разбира се, но все пак към физическото неудобство се прибавя и емоционално – кой би искал да привлича внимание заради зачервеното си и лющещо се лице.

Какво е решението на този дерматологичен проблем? Как можем да намалим зачервяванията и усещането за дискомфорт? Да намерим верния отговор ще ни помогнат експертите от лаборатории La Roche-Posay – пионери в грижата за чувствителната кожа.

Кожният микробиом – биологичната бариера между нас и околната среда

Не за първи път споменaваме микробиома. Това е съвкупността от микроорганизми, населяващи нашия организъм, с които съжителстваме в прекрасна симбиоза. Срещат се не само в червата и носоглътката, но и по повърхността и вътрешността на кожата. Те са биологичната бариера между тялото ни и външния свят, служат като щит срещу външните влияния, както и поддържат имунната ни система в добро състояние.

Съставът на микробиома и това дали е в баланс, зависи както от гените, така и от начина ни на живот, храненето, козметиката, дори и с мястото на живот.

Когато микробиомът е балансиран, той играе добре своята предпазваща роля и кожата е здрава. Наруши ли се балансът, бариерата се пропуква и тялото реагира бурно на агресорите. Как? Със зачервяване, усещане за сърбеж, болка и може да се стигне дори до алергични пристъпи.

Чувствителната кожа не е присъда

Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Състоянието на кожата през нашия живот се променя. Дори дълги години да не сте имали никакви проблеми, промяна в начина на живот или в здравословното ви състояние може да направи кожата ви чувствителна и реактивна.

За щастие, промените в микробиома са обратими и балансът на кожната бариера може (и трябва!) да бъде възстановен. Това трайно ще подобри качеството ви на живот, ще върнете спокойния си сън и усещането за благополучие, вместо да се чувствате обречени на вечно страдание.

Науката за кожата в херметическа опаковка

Лабораториите на La Roche-Posay са посветили своите знания и усилия в разработването на продукти, целящи да успокоят тези дразнещи дерматологични състояния, които се характеризират и с външни изяви – зачервявания, усещане за сърбеж и дискомфорт.

Не без значение е включването на термална вода, съдържаща селен и микроорганизми с благотворно за кожата действие в продуктите на La Roche-Posay, както и знанията, и експертизата, придобита от високото ниво на научна дейност.

Именно с произход от термалните извори е сфингобиома, иновативната съставка в най-новата гама на марката – Toleriane Dermallergo. Става дума за специален бактериален щам, селектиран сред повече от 400 различни вида микроорганизми. Той помага за възстановяване на кожната бариера и за ребалансирането на микробиома. Така кожата е по-добре подготвена за агресивните фактори на околната среда.  

Снимка: La Roche Posay

Продуктите в гамата са 5 и покриват всички нужди на чувствителната кожа, а текстурите са разнообразни и са адаптирани за различните типове кожа – Toleriane Ultra Dermallergo хидратиращ серум (първа стъпка в грижата за такъв тип кожа), Toleriane Dermallergo хидратиращ крем за ежедневна употреба, хидратиращ крем с лека текстура, хидратиращ флуид и крем за околоочния контур.

Серумът е в стъклен флакон, с дозираща пипета, а кремовете Toleriane Dermallergo са в специални, херметически затворени опаковки, без парфюм и без алкохол. Опаковката защитава формулата на продукта от контакт с кислорода и замърсители от въздуха.

Серията Toleriane Dermallergo дава бързо своите положителни резултати – усещането за щипене и дискомфорт е намалено. Само след 1 месец редовна употреба, кожата възстановява бариерните си функции и е по-добре подготвена към предизвикателствата на околната среда.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти