Четка за зъби в услуга на красотата

Четка за зъби в услуга на красотата
Снимка: Thinkstock

Знаете ли, че добре познатата ни четка за зъби се е „родила“ някъде 3500 г. пр. н. е. в Египет? От тогава до наши дни четката за почистване на зъби е извървяла дълъг път и е минала през различни метаморфози.

Днес и малките деца знаят, че е задължително да си мият старателно зъбите сутрин и вечер. Не са много обаче хората, които знаят, че четката трябва да се сменя през месец, максимум два.

Когато смените четката си за зъби обаче, не изхвърляйте старата. Тя може да ви се окаже много полезна. Първо я почистете добре – сапун, гореща вода, сода бикарбонат ще свършат работа.

След това можете да я използвате както в домакинството за по-добро почистване на различни места в дома, така и в козметичните процедури. Ще ви дадем няколко идеи как четката за зъби може да помогне на красотата ви.

Като начало – с нея по чудесен начин се почистват нокти.

Ако са замърсени или самата нокътна плоча е пожълтяла, можете да накиснете пръстите в топла вода с прясно изцеден лимонов сок и след това с помощта на четка за зъби и малко хлебна сода да почистите ноктите. Ефектът е впечатляващ.

Друго, за което можете да ползвате старата си четка, е да създавате обем в косата. С четката за зъби лесно можете да топирате корените.

Още един трик е да я използвате за приглаждане и скриване на всички стърчащи около лицето „бебешки“ коси. Просто пръснете лак на самата четка и прокарайте внимателно по косата или пръснете върху главата и пригладете с четката.

От четките за зъби могат да се получат чудесни помощници при ексфолиация на лице и тяло. С помощта на подходящ скраб, сложен върху четката, масажирайте лицето и тялото. Влакната са мекички и няма да разранят кожата, стига, разбира се, да не натискате излишно.

Това са само някои насоки, като със сигурност вие сами бихте се сетили за още ползи от четката за зъби.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти