Бъдещето в козметиката – неоперативен лифтинг

Бъдещето в козметиката – неоперативен лифтинг
Снимка: Thinkstock

Лесно е да скриеш несъвършенствата по лицето, когато се снимаш сам – камерата е под определен ъгъл, после с някоя програма на телефона обработваш снимката, криеш пъпчици, пори и/или бръчки и ефектът е задоволителен. Гримът също помага да изглеждаме така, както искаме.

Но какво се случва щом почистим фон дьо тена, свалим червилото и погледнем в огледалото без излишни трикове и залъгалки? Виждаме се такива, каквито сме, независимо дали ни харесва или не. 

Някои жени се примиряват с това, което природата им е отредила, други се борят за промяна, а трети стигат до фрапиращи крайности, за да имат визията, за която мечтаят. 

Добрата новина е, че козметичната индустрия и естетичната медицина се развиват с все по-бързи темпове, за да предложат по-съвършени, безболезнени и най-вече – ефикасни решения за подобряване на външния вид.

Преди да се насочим към промяна на нещо обаче, трябва да знаем къде точно е проблемът. Скенeр диагностика дава 3D изображение на лицето и и показва състоянието на кожата в дълбочина.

Скенер диагностиката разкрива скрити пигментации, които не са видими с просто око и показва съдовата компонента, т. е дали имаме разширени кръвоносни съдчета в дълбочина. Ако направим теста, пациентът може да разбере как е хидратирана кожата му, има ли разширени пори и как изглежда колагено-еластиновата мрежа, дали има бръчки. “ – казва д-р Сияна Живкова от Jewel skin clinic.

Съвсем наскоро тя се завърна от последния конгрес по естетична медицина в Прага, където бяха обсъждани най-новите инжекционни техники, заместващи оперативния лифтинг. Благодарение на тях можем да постигнем това, което търсим чрез селфито.

Всъщност с право може да се каже, че срещата в Прага е революционна за естетичната медицина. Пред специалисти от цял свят бразилският пластичен хирург Маурицио де Майо, един от светилата в областта на разкрасителната индустрия, препоръчва неоперативния лифтинг. Парадоксално, но факт!

“Ако се върнем назад във времето преди повече от 20 години, когато естетиката прохождаше, ще установим колко много тя се развила. В началото запълвахме линии – бръчици, след това правехме обеми – скули, днес на модата е създаването на структура наоколо и чак тогава се връщаме към проблемната зона.” – разказва д-р Сияна Живкова за последните тенденции. Създаването на структура може да се постигне с три точков, пет точков и осем точков лифтинг.

С напредването на възрастта лицевите структури се променят и подкожната мастна тъкан започва да намалява обема си, костите изтъняват и се свиват. Резултатите са отпускане на кожата, поява на бръчки и “уморен” вид. При общо отпускане на кожата е необходимо да се възстанови цялостно обемът.

Това може да стане с т.нар. 8 точков лифтинг (8 point lift) който представлява неоперативен лифтинг на кожата на лицето посредством филъри, в основата на които стои т.нар. VYCROSS технология. С тази техника е възможно да се ревитализира, лифтира кожата на лицето и да се постигне естествен вид.

Зоните, които могат да се променят с този лифтинг, са: скулите, долината на сълзите, околоочната зона, назолабиалната зона, устните, брадичката. Например с триточковия лифтинг можем да повдигнем веждите и отворим окото, с петточковия – да оформим скулите.” – разяснява техниките дерматологът д-р Сияна Живкова. Тя вече прилага новата VYCROSS технология, която бразилският специалист де Майро презентира в Прага.

Огромното предимство на новите филъри са, че те не създават лимфен отток и едем, не изискват възстановителен период от 6 месеца, а само лифтират.

“Идеята е цялостен подход към грижата за пациентите и подмладяване, а не запълване на една бръчка, защото това може да продължи до безкрай. Резултатът е напълно естествен вид, нещо което всеки от нас иска да постигне.” – коментира д-р Сияна Живкова.

Прочетете още:

Не бързайте с пластичната хирургия
Отива ли си модата на оперативния фейс лифтинг?
Ръцете ни са първият издайник на възрастта
Не на фотошоп инвазията
Естествена красота

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти