Бъдеще без силикон

Бъдеще без силикон
Снимка: Thinkstock

Може би някои от вас си спомнят как преди няколко месеца избухна големият скандал с дефектните и опасни гръдни имплантанти (може да си припомните за какво става дума тук).

Случката бе повод отново да се разгори дебатът за това колко вредни са силиконовите имплантани, поставяни единствено с цел естетична промяна на тялото и дали трябва жените да се подлагат на подобни хирургически интервенции.

По-важното обаче е, че хирурзи и специалисти по целия свят се опитват да намерят алтернатива на силиконовите протези, която да предоставя същия резултат, но с по-малък риск за здравето на пациента.

За момента една от най-успешните процедури е липолифтингът. Този метод набира все по-широка популярност.

Идеята е за увеличение на бюста например, да се използва мастна тъкан от самия организъм. Или казано по друг начин – отнема се от дупето и бедрата, за да се сложи на гърдите и хармонията да бъде възстановена.

Сега в Швейцария предстои конференция, която ще събере някои от най-големите имена в сферата на пластичната хирургия, за да се обсъди липолифтингът, фактът, че той става все по-популярна и предпочитана алтернатива на силикона и до какво може да доведе това.

Недостатъкът на този метод е, че в рамките на шест месеца до година тялото абсорбира мазнините, поставени в новия участък.

На предстоящата конференция ще се разгледат различни предложения от хирурзи и медицински специалисти как този проблем може да бъде успешно отстранен.

Лекарите все пак споделят, че новият метод е малка революция в областта на естетичната хирургия и може да се очаква, че в близките години силиконът ще бъде все по-слабо предпочитан и прилаган.

 

Все пак не бива да се забравя, че силиконови имплантани се прилагат не само на дами, желаещи по-пищни форми, но и на такива, които са оперирани от рак на гърдата или пострадали при различни инциденти.

Естетичната хирургия е спасение за редица пациенти и не може да бъде отхвърляна с лека ръка.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

В каквa роля сте през тази учебна година?

Трите зодии, без които светът не би оцелял
Астрология

Трите зодии, без които светът не би оцелял

Светът е балансиран, защото е населен с различните представители на...

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам
Свободно време

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам

Днес решихме да ви припомним един текст, който ни показва...

Сексът, от който се страхуват жените
Свободно време

Сексът, от който се страхуват жените

Eдна от най-обсъжданите и най-скандалните теми - това е темата за...

Абонамент