Бронзова целувка

Бронзова целувка
Снимка: netinfo

Кристина Гочева

Aвгуст определено е месец, в който бронзовата кожа сякаш се превръща в задължителен аксесоар, а летните колекции грим се съобразяват с тази условност, за да подчертаят блясъка на придобития тен с естествени пустинно пясъчни нюанси и златисто-медни тонове.

Това лято отново сме свидетели на вечното противопоставяне между аристократичната бледост и шоколадовия загар, но с разликата, че в този спор осезателно се включва и трета опция - усещането за по-мек естествен тен, настанило се като слънчево зайче върху кожата.

Слънцето и неговите отблясъци твърдо остават отправна точка в търсенето на адекватна визия за лятото на 2013 - като чудесна алтернатива на прекаляването със слънчевите бани или като вариант, в който подчертават чара на здравата загоряла кожа.

В лятната колекция на "Clarins" - "Splendours" целувката на слънцето е интерпретирана като благороден метал, толкова скъпоценен, колкото е било самото то за древните цивилизации.

Елементи от слънчевия календар на ацтеките украсяват лимитираните издания на палитрата за очи и компактната бронзираща пудра. Блестящото олио за тяло съдържа фини частици от злато, подчертаващи тена със сияен блясък. Етеричните масла от мандарина и грeйпфрут се смесват с ароматните летни нотки на иланг-иланг и зърна от тонка, а лешниковото масло подхранва, омекотява и изглажда кожата, като едновременно с това предотвратява дехидратацията.

Лимитирана колекция "Bronze Goddess" на "Estée Lauder" рисува картини от Карибския рай - златни пясъци, палмови дървета, блещукащата синева на водната шир и нюанси, уловени от залеза, пробуждат сетивата, докато бронзов спектър и метализирани тонове дават повод за смели летни визии. Очите съблазняват с водни нюанси и искрящи златисти тонове, а устните привличат с ярко розови и коралови нюанси с отразяващ светлината ефект.

Компактната бронзираща пудра "Terracotta 4 Seasons" от лятната колекция на "Guerlain" се предлага в цветови хармонии за брюнетки и блондинки, ароматизирана е с нотки тиаре и придава мигновен тен, сякаш придобит след дълга лятна ваканция.



Натуралният състав и леката полупрозрачна текстура на златния BB крем от "UNE" приковава погледите върху лицето и деколтето с фини златни частици, разпръскващи аура от светлина.

В разгара на лятото "Lancôme" ни представят плодовете на едно впечатляващо сътрудничество с творческия директор на "Lanvin" Албер Елбаз, събрани в лимитираната колекция "Show". В специални летни рeшения са облечени четирите бестселъра сред спиралите на "Lancôme". Албер Елбаз споделя: "Основният акцент, който се забелязва, са очите, а флаконите със своите изключително перфектни овални форми, бяха моето вдъхновение".

Така "Hypnôse Doll Eyes" - първата спирала за ефект "кукленски мигли", облича своята нова рокля на червени сърца. Звездни одежди в синьо получава "Hypnôse Star", която дефинира поразително красиви холивудски мигли. "Hypnôse Drama" придава драматичност на погледа с грандиозен обем и разделя миглите - нейният изваян силует е в рокля на светлорозови точки. Самата "Hypnôse", правеща миглите по-плътни и с повече обем, е решена в рокля с разпръснати по нея отворени очи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти